Altres

L’Oficina pública del català a Catalunya Nord es posarà en marxa al setembre

Haurà calgut esperar prop de 4 anys per arribar a la creació

El projecte havia estat bloquejat fins ara pel govern francès

L’Oficina pública de la llengua catalana a la Catalunya Nord començarà a funcionar a partir del mes de setembre. El projecte estava bloquejat per l’estat francès, que finalment el passat 18 de juny va aprovar la seva participació financera a aquesta estructura de promoció de la llengua catalana.

La presentació oficial de l’OPLC ha tingut lloc a la universitat de Perpinyà en presència de la presidenta de la regió Occitanie, Carole Delga, la presidenta del Consell departamental Hermeline Malherbe, del Prefecte representat de l’estat, de dues representants de l’ajuntament de Perpinyà Anabelle Brunet i Josiana Cabanes, del president del SIOCAT, Sindicat intercomunal per la promoció de les llengües occitana i catalana, Francis Manent, i d’un responsable de la universitat.

L’Oficina pública de la llengua catalana tindrà un pressupost inicial de 300 000 euros, però haurà de començar a treballar amb un pressupost de només 200 000 euros, aportats sobretot pel Consell regional i pel Consell departamental.

La participació del tercer soci principal, l’estat francès, serà només sota forma de posada a disposició de locals a la universitat de Perpinyà, i d’hores de treball de funcionaris dels serveis departamentals de l’Educació nacional francesa.

L’OPLC haurà de ser operacional el proper mes de setembre però abans, encara ha de tenir lloc l’Assemblea general i les eleccions del consell d’administració, del consell científic, i del col·legi de les associacions culturals.

En declaracions a Ràdio Arrels de P erpinyà Nicolas Garcia, vicepresident del Consell departamental, ha afirmat que “l’objectiu no és substituir substituir el que ja es fa a favor de la llengua i cultura catalanes, sinó de multiplicar-ho.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia