Música

Elèctrica Dharma fa trontollar el Canet Rock amb el ‘Resistir és vèncer’ de Jordi Cuixart

El festival es converteix en un clam unànime per la llibertat de presos i exiliats

Cau el sol al Pla d’en Sala i abans que la festa del Canet Rock s’endinsi en la nit amb els concerts més potents del cartell, el festival s’atura en sec després d’un enèrgic Xavi Sarrià (es d’Obrint Pas) per recordar la complexa situació política a Catalunya. Les pantalles de l’escenari han projectat les imatges de presos i exiliats mentre la Companyia Elèctrica Dharma encetava la seva actuació amb la versió musicada de ’Resistir és vèncer’, el poema que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha escrit des de la presó. “Quan tothom dorm, el meu cor canta: Resistir és vèncer, com estimar, voldrà dir sempre compartir”, recita Cuixart des de la seva cel·la i canta com una sola veu el Canet Rock.

Canet s’ha convertit en un clam en defensa de les llibertats individuals i nacionals de la ma de la Companyia Elèctrica Dharma. Al costat de la veu i el saxo de Joan Fortuny han aparegut també sobre l’escenari dues germanes de Jordi Cuixart, Esther i Neus, i un dels nebots del president d’Òmnium, Pol.

Plegats han interpretat el ’Resistir és vèncer’ de Cuixart i que la Dharma ha versionat per incorporar al seu darrer disc ’Flamarades’ . Si al disc és la veu de Txell Bonet, parella de Cuixart, la que recita el poema, al Pla d’en Sala ha estat Neus, uns de les germanes, l’encarregada de recitar-lo sobre la música de la Dharma.

Aquest ha estat el moment de màxima reivindicació política, amb crits del públic de “llibertat presos polítics”, “independència” o “els carrers seran sempre nostres”, un crit que l’independentisme va popularitzar la tardor de 2017 en plena efervescència prèvia al referèndum de l’1-O.

Just abans del concert de la Dharma, l’ex líder d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, també ha recordat la figura de Cuixart: “Ho tornarem a fer”, ha exclamat des de l’escenari, recordant les paraules del president d’Òmnium Cultural a la darrera sessió del judici de l’1-O. Sarrià també ha fet despertar el primer crit massiu d’”independència” al Pla d’en Sala.

“Estem orgullosos del que hem construït. Visca l’1 d’octubre”, ha sentenciat el cantant valencià en un al·legat a la llibertat d’expressió i al dret a l’autodeterminació dels Països Catalans. El concert d’El Cor de la Terra, de fet, ha estat el primer en què les estelades han voleiat al vent amb més força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona