Arts escèniques

“No vull tenir fills en un món així”

L’aclamada companyia Peeping Tom arriba avui i demà al Grec amb el seu nou muntatge: ‘Kind’

Ahir a la roda de premsa a la seu del TNC, el director de l’entitat, Xavier Albertí, i el del Grec, Cesc Casadesús, es mostraven satisfets per la incorporació a la cloenda del Grec de l’espectacle Kind, que és, des del 2011, la primera peça que Gabriela Carrizo i Franck Chartier codirigeixen com a nova creació i que, a diferència de les anteriors de la trilogia –Vader i Moeder, Kind té lloc en un entorn exterior, en un bosc amb arbres i penya-segats imponents. El repartiment de Kind es compon de cinc ballarins i una mezzosoprano. Entre els anècdotes, Albertí i Casadesús van explicar que els membres de la companyia belga Peeping Tom es van quedar fascinats de poder recuperar materials de produccions anteriors als magatzems del TNC, fins i tot unes muntanyes de Montserrat que, tal com va explicar Carrizo, esdevindrien un eix per a la coproducció. Kind és una obra multidisciplinària que viatja al fons de la ment i dels tabús humans. Segons Carrizo i Chartier, la idea els va venir quan una ballarina de la companyia va exclamar: “No vull tenir fills en un món així.”

Tal com expliquen els seus responsables, Peeping Tom és una companyia de dansa i teatre amb una llarga història d’amor amb Barcelona. En aquesta ocasió tanquen la trilogia familiar i el Grec d’enguany amb una peça creada a la ciutat. Després de Vader i Moeder. tornen a mirar el món des dels ulls d’un nen.

Des del Grec 2012, aquesta companyia viu una relació d’amor amb Barcelona, sempre despertant expectació molt abans que s’alci el teló: “No és només pel domini sobrehumà del cos que demostren alguns intèrprets, sinó, en especial, per les atmosferes pertorbadores amb què embolcallen unes reflexions lúcides i no exemptes d’humor. Prenen la forma d’unes imatges hiperrealistes d’una bellesa enlluernadora emmarcades en escenografies especialment suggeridores. Qui els ha vist un cop procura no perdre’s una actuació posterior.” Els va passar als espectadors que van veure el 2014 Vader, primer muntatge que explorava les fantasies i la realitat en la ment d’un pare, ara avi, ingressat en una residència. Dos anys més tard, Moeder aplicava tendresa i sarcasme a conceptes com la maternitat i la memòria. Kind adopta el punt de vista d’uns nens i nenes i d’uns adolescents amb tantes pors i desitjos com nosaltres mateixos, amb eleccions difícils de prendre, ansietat, dubtes, canvis físics traumàtics... Tot passa en una escenografia que suggereix el territori ignot on el món exterior i el món interior dels infants es confonen i combinen, un bosc amb grans arbres i abruptes penya-segats que ha estat imaginat a partir del treball amb nens i adolescents durant el procés de creació i que s’acompanya d’una ambientació sonora amb un paper destacat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA