Música

Guitarra íntima

El músic gironí Albert Bosch publica ‘Peces per guitarra’, un disc amb deu composicions pròpies gravat a l’església de Campllong

Albert Bosch va compondre una cançó de bressol, amb música i lletra, per a cadascun dels seus set nebots. Ara ha recuperat sis d’aquestes composicions, sense la part vocal, per al disc Peces per guitarra, que va gravar a l’església de Campllong, el seu poble. Tant el CD com el llibret amb les partitures de les cançons es poden adquirir a través del seu web: albertbosch.cat .

“És música clàssica, tant d’estil com de concepte, amb un cert regust minimalista, fins i tot proper al jazz en alguns casos”, explica sobre aquest disc Albert Bosch (1966), músic de llarga trajectòria que ha treballat amb diverses formacions. Actualment, dirigeix la Jove Orquestra del Gironès i la Jove Orquestra de Cassà, i també és coordinador i intèrpret de llaüt barroc del grup Música Antiga de Girona, que també acaba d’estrenar disc.

Bosch ha decidit divulgar les partitures d’aquestes deu peces per a guitarra perquè un dels objectius del disc és “donar a conèixer aquestes composicions per veure si a algú li interessa tocar-les”. A part de la seva guitarra clàssica –un instrument construït pel lutier Antonio Picado , el 1999–, en el disc només sonen petits detalls de percussió –hang, pal de pluja, carilló, maraques, etc.– aportats per Marc Pou. Toni París, de l’Estudi 44.1, va ser el tècnic de so de la gravació, que es va fer a l’església de Campllong per la seva pedra natural, que garanteix una sonoritat molt clara.

El disc s’obre amb Llegenda de les Gavarres, una peça que ja formava part d’Electromeduses, el disc per a orquestra, guitarres i electrònica que Bosch va gravar el 2013 amb la Jove Orquestra de Figueres (JOF). També per a la mateixa formació va compondre Osmosi, que ara recupera en aquest disc juntament amb les sis cançons de bressol abans esmentades: Goig, Joia anhelada, Despertar dins el bressol, El so del son, La goteta de rosada i Prekrasno, és meravella. Dues peces més, Sortida sud, carril dret i Assaig virtual, completen els 42 minuts de música, íntima i delicada, d’aquest disc presentat en la part visual amb un acurat disseny gràfic del mateix Bosch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia