Música

Texas estima Roses

El grup escocès Texas va obrir dissabte els concerts de Sons del Món a Roses amb un ple absolut a la Ciutadella i un repertori ple de clàssics dels anys 80 i 90

El grup escocès Texas va celebrar dissabte el 30è aniversari del seu primer i memorable disc, Southside (1989), en un escenari tan imponent com el de la monumental Ciutadella de Roses i amb un ple absolut per obrir de la millor manera possible els concerts del festival Sons del Món en aquest recinte. El grup, amb la molt comunicativa i entregada Sharleen Spiteri al capdavant, va repassar les seves tres dècades de carrera amb catorze cançons pròpies i una potent versió del Suspicious minds, d’Elvis, com a bis. Prèviament, la jove cantant Carlota Urdiales va obrir la nit amb algunes versions de Marvin Gaye i Amy Winehouse.

En el seu únic concert d’aquest estiu a Catalunya, Texas va obrir foc amb Inner smile (“Em fas sentir salvatge, toques el meu somriure interior”), un dels inèdits del disc de grans èxits de l’any 2000. Davant un públic format majoritàriament per companys generacionals que han seguit el grup durant anys, Texas va centrar el concert en els singles de Southside –evidentment, la molt esperada I don’t want a lover, amb una cita de guitarra a la música de Ry Cooder per a la pel·lícula París-Texas, però també Everyday now i Thrill has gone– i en els èxits dels anys noranta, com ara Summer son, Halo, When we are together, In our lifetime i So called friend, que Sharleen va cantar amb un noi que va fer pujar del públic, en un dels moments més emotius de la nit, juntament amb la interpretació d’In demand només amb guitarra acústica. Del repertori més recent només van sonar The conversation i Let’s work it out, el single del seu darrer disc, però és evident que el públic volia els èxits dels anys vuitanta i noranta, i els van tenir: ho van agrair aixecant-se de les seves cadires des del primer moment, fent brillar la Ciutadella amb els seus mòbils i ovacionant la banda. I Sharleen els va correspondre manifestant el seu amor per Roses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda