Música

Crònica

porta ferrada

Estat d’ànim

Melody Gardot surt dels cànons del jazz vocal amb ‘bossa nova’, improvisació i música de carrer

L’actitud defineix les cantants de jazz vocal: la sofisticada Diana Krall o la veu d’àngel ferit d’una Madeleine Peyroux més terrenal. Melody Gardot (Filadèlfia, 1985) és una altra cosa, un estat d’ànim. Gardot es podia haver quedat a la zona de confort, revisar els bells estàndards, amb virtuosisme i sense sortir dels cànons. Un exemple d’aquesta experimentació que fuig de l’autocomplaença és Baby, I’m a fool (2009), de l’àlbum My One and Only Thrill, el seu èxit més reconegut i que dissabte al festival de Porta Ferrada va interpretar –dedicant-la als que estan enamorats– amb una cadència sinuosa, de forma reposada, sola a la guitarra, però deixant que els violins reprenguessin el protagonisme. A l’escenari, Melody Gardot passava del piano a la copa de vi i de la guitarra a serpentejar amb el guitarrista Mitchell Long i amb el violoncel·lista Artyom Manukyan però no jugant a la impostura. Natural i pròxima, molt còmplice amb el públic, va explicar que parlava poc el castellà, però sabia el més bàsic: paraules d’amor. “És el més important a la vida, no?”, va recordar.

El repertori va transitar precisament per les melodies amoroses de sons fluvials amb llegat brasiler, una base melòdica i relaxada, com a If the stars were mine. També va incorporar el blues pur amb Who will comfort me? i la improvisació que es gemega amb Morning sun. La diva es va mostrar molt generosa amb els músics, a qui va deixar lluir-se, més d’un cop com amb el swing de carrer, el del París on ara resideix. Tots compartint la mateixa primera línia i la Gardot, una més de la banda, va interpretar Les étoiles. Però sobretot homenatges sentits a Joao Gilberto, amb un petó al cel, i a la bossa nova amb Corcovado i un bis final, d’aquests que no vols que s’acabin, amb La Llorona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA