Cinema

Plusmarca de taquilla

‘Vengadores: endgame’ bat amb 2.790 milions de dòlars el rècord absolut de recaptació als cinemes, que ostentava ‘Avatar’ des de feia gairebé deu anys

James Cameron va ser el rei de la taquilla des que va estrenar ‘Titanic’ (1997) fins ahir

James Cameron no feia deu anys que era el rei de la taquilla mundial, en feia 22: Titanic va trencar tots els rècords el 1997 i va ser ell mateix amb Avatar (2009) que es va superar. Ja feia moltes setmanes que s’esperava que Vengadores: endgame, dirigida pels germans Anthony i Joe Russo, se situés com la més taquillera de la història: 2.344 milions de dòlars de recaptació en només dues setmanes. Però les darreres setmanes l’increment d’ingressos es va alentir molt. Ahir a primera hora del matí, hora catalana, es va saber la notícia: Vengadores: endgame sumava 2.790,2 milions de dòlars (2.489 milions d’euros), només mig milió més que Avatar, que n’ha aconseguit per ara 2.789,7 milions. Cal dir que són xifres absolutes que no tenen en compte la inflació. Si es té en compte l’increment dels preus, la més taquillera –només es disposa de dades dels EUA– és Allò que el vent s’endugué (1939).

Felicitacions de Cameron

El mateix James Cameron, que ja va felicitar els responsables de la pel·lícula quan va superar la recaptació de Titanic (que és encara la tercera de la llista), va tornar a felicitar l’equip de Marvel i Disney. “Felicitacions a Vengadores: endgame perquè és el nou rei de la taquilla”, va escriure Cameron a Twitter. Els germans Anthony i Joe Russo van tornar la floreta immediatament a la mateixa xarxa social i van assegurar que Cameron és “una raó monumental” per la qual ells es van enamorar del cinema. “Gràcies per inspirar-nos sempre, per obrir al món els ulls sobre el que és possible. Desitgem veure on ens portaràs després”, van piular els germans Russo.

El regnat de Vengadores: endgame podria ser breu, perquè James Cameron prepara quatre seqüeles d’Avatar i és probable que abans de llançar la primera, el desembre del 2021, es reestreni la cinta original i pugui, així, tornar al capdamunt. Amb el registre d’Avatar com a objectiu, Vengadores: endgame es va reestrenar fa algunes setmanes amb algunes escenes inèdites, per donar-li un impuls comercial extra.

Dues pel·lícules més superen els dos mil milions de dòlars de recaptació: en quarta posició se situa Star Wars: el despertar de la Força (2015), amb 2.068 milions de dòlars, i en cinquè lloc, l’episodi anterior de Vengadores, Infinity war (2018), amb 2.048 milions. Es dona la circumstància que quatre dels cinc primers films de la llista del més taquillers duren més de dues hores i mitja. La primera. Endgame, dura tres hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vengadores: Endgame

«Vengadores: Endgame»

Gènere: Acció
Direcció: Anthony Russo, Joe Russo.
Intèrprets: Brie Larson, Winston Duke, Karen Gillan, Scarlett Johansson, Tessa Thompson.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona