Cultura popular

La festa major de Salt viu una diada castellera emocionant

Els Marrecs de Salt jugaven a casa juntament amb els Castellers de Barcelona i els Xerics d’Olot

El sol després de la pluja va permetre que fos una jornada calorosa i lluïda

El penúltim dia de la festa major de Salt, el protagonisme se’l va endur l’actuació castellera. Els Marrecs de Salt jugaven a casa en les festes del poble, juntament amb els Castellers de Barcelona i els Xerics d’Olot. La trobada va començar, de forma puntual, a les dotze del migdia a la plaça Lluís Companys, davant de l’ajuntament. Pràcticament alhora, totes les colles van alçar els seus castells en moviment per saludar les autoritats i el públic assistent, arrancant una celebració castellera que va durar fins passades les dues del migdia. A la plaça es van aplegar una munió de vilatans i acompanyants de les colles castelleres, que van muntar les seves paradetes. Alguns turistes no s’ho van voler perdre, i armats amb els seus telèfons mòbils i les càmeres de retratar van immortalitzar molts dels moments que es van viure carregant i descarregant les impressionants torres humanes.

Els aplegats a la plaça Lluís Companys van seguir pacients la diada castellera sota un sol calent i intens, després de les intenses pluges de dissabte, que va fer anul·lar preventivament alguns dels actes que hi havia previstos en la festa major de Salt. Ahir, va fer bon temps i per això els assistents van buscar l’ombra dels grans plataners que hi ha davant la casa consistorial. Amb grans aplaudiments i algun xisclet d’esglai després que alguna de les colles no aconseguís descarregar alguna de les figures.

La gran jornada castellera va anar precedida d’una cercavila castellera amb grallers i timbalers dels Marrecs de Salt, amb sortida des de la plaça 1 d’Octubre, carrer Enric Granados, passeig Ciutat de Girona, carrer Manuel de Falla i arribada a la plaça Lluís Companys. Mentre aquí es feia la diada castellera, al camp municipal el Pla de Salt es feia el torneig de futbol de festa major, organitzat per l’Associació de Malianes i Malians de Salt.

Actes a la tarda

Els actes de festa major van continuar a les cinc. Abans dels concerts, va tenir lloc l’espectacle infantil amb Jaume Barri i a càrrec dels Marrecs de Salt, al passatge de les Naus Guixeres de la Coma Cros. La recta final del dia es va concentrar a l’Era de Cal Cigarro, on l’orquestra Montecarlo va fer un concert de tarda i, més tard, un de nit, i també hi va haver una exhibició de ball a càrrec de l’associació cultural Zona Olé i l’escola de ball Mr. Dance.

LA XIFRA

3
colles
van alçar les seves torres humanes, ahir, en la jornada castellera, el penúltim dia de festa major.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda