Altres

El dissenyador generós

Mor Manel Baulida, l’expresident del Col·legi de Decoradors de Girona

El dissenyador d’interiors Manel Baulida i Soler (Girona, 1929) va morir ahir a l’edat de 89 anys. Persona estimada per familiars i amics, sobretot per la seva reconeguda generositat, va iniciar la seva formació en la dècada dels quaranta col·laborant, com a delineant, amb Josep Claret i Pere Jubero. Entre 1951 i 1953, durant el servei militar, va treballar al Gabinet Topogràfic de l’Exèrcit. Després d’una dècada realitzant petits encàrrecs, com ara aixecaments topogràfics per a la indústria de la carn, perspectives per a immobiliàries i decoracions per a particulars, el 1965 va decidir crear una societat amb el topògraf Enric Perelló. Va ser en aquesta societat quan es van portar a terme els primers treballs importants del dissenyador, com ara els de la Cambra de Comerç de Girona, i quan va començar a col·laborar amb arquitectes de renom i importants empreses de la construcció. Finalment, el 1975 es va dissoldre la societat i Manel Baulida va obrir despatx propi, instal·lat definitivament al carrer Balmes dos anys més tard.

Des d’un punt de vista institucional, durant aquests anys, Manel Baulida també va exercir un paper decisiu per a la seva professió. El 1972 va entrar al Colegio Nacional Sindical de Decoradores, del qual Lluís Cairó era el president a la demarcació de Girona. El 1986 va substituir Cairó en el càrrec (en aquell moment anomenat Col·legi de Decoradors de Catalunya), i va impulsar la Biennal d’Interiorisme a Girona i altres projectes a favor del reconeixement i la regulació de la professió. Per la feina duta a terme al llarg de la seva trajectòria professional, Baulida també va rebre diversos premis i reconeixements, com ara el I Premi Lluís Cairó i el mèrit de ser membre del consell consultiu del Codic (Col·legi deDissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya). L’any 2013 va signar un conveni amb l’Ajuntament de Girona pel qual cedia la seva obra gràfica a l’Arxiu Municipal; un fons amb prop de 3.200 plànols de 86 projectes, del 1973 al 1996, la majoria dels quals corresponents a comerços i establiments de la ciutat, però també a habitatges particulars.

El seu enterrament tindrà lloc demà, a les onze del matí, al Mercadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia