Música

Les ‘big bands’ porten el ‘swing’ a Vidreres

El recorregut i el fil conductor de la sisena edició del Festival de Jazz de Vidreres , que comença avui i durarà fins diumenge, és la formació de big bands, cabdal en l’etapa de la història del jazz, sobretot en l’era del boom del swing, les dècades dels anys trenta i quaranta.

És així que la Vidreres Big Band, dirigida per Marc Solé, farà els honors d’inaugurar aquesta edició del festival, que tindrà lloc a la plaça de Can Xiberta (a partir de les 21 h). Tot seguit els prendran el relleu a l’escenari la Big Band Jazz Maresme, que fa deu anys que tiren endavant un projecte que, dirigit en aquest cas per Gerard Nieto, ha evolucionat fins a compactar el seu so i que actualment té l’habilitat d’assolir els repertoris dels diferents projectes, molt més ràpidament que al principi.

Per dissabte, la programació ofereix l’esperat concert de la Selva Big Band (21 h), que, aquest any, presenta el duel increïble Duke Ellington vs Count Basie, l’excusa perfecta per portar a terme un concert de jazz clàssic de swing, a través d’un repertori representatiu de les dues big bands de més anomenada d’aquells anys daurats: estàndards de Duke Ellington com Take A Train , Satin Doll, Don’t Get Around Much, Anymore, In a Mellow Tone, Caravan..... i els èxits de Count Basie Sweet Georgia Brown, Splanky, Li’l Darlin, Fun Time , All of Me...

L’endemà, diumenge, a partir de les sis de la tarda hi actuarà la Blanes Big Band, del col·legi Santa Maria de Blanes, una formació que representa un esglaó mes en el procés d’aprenentatge i d’incorporació al camp escènic i professional. I després, prenent el testimoni musical, pujaran a actuar la Barcelona Jazz Orquestra, amb més de vint anys de trajectòria. Està integrada per alguns dels millors especialistes de Jazz de Catalunya i ha participat a grans festivals europeus, Colmar, Bayonne, San Sebastian, Marciac (juntament amb la Lincoln Center Jazz Orquestra de Wynton Marsalis), i ha tingut el plaer d’actuar al Lincoln Center de Nova York. Una ocasió única per gaudir d’aquesta actuació, el cap de cartell d’un festival consagrat a l’orquestra de jazz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona