Cultura popular

‘Trencats i seguits’ vint-i-cinc anys després

El 27 d’agost de 1994 tres mil persones van poder presenciar a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí l’estrena de l’espectacle Trencats i seguits a càrrec de l’Esbart Montgrí de l’Associació Sardanista Continuïtat. Es compleixen, doncs, 25 anys d’aquesta efemèride, i calia rememorar-ho de manera escaient. L’espectacle mostra l’evolució musical i coreogràfica de la sardana des de mitjans del segle XIX fins al moment actual. La premsa el va qualificar d’“inèdit, didàctic, innovador i engrescador” i d’“apoteòsica lliçó d’història de la sardana”.

A partir d’una idea original de Jaume Nonell, amb un guió de Lluís Subirana i la direcció artística de Tomàs Manyosa, els dansaires van posar en escena com es ballava el contrapàs i la sardana curta a mitjans del segle XIX, acompanyats per una cobla de tres músics: flabiol i tamborí, tarota i cornamusa.

Per festejar el 25è aniversari de l’estrena de Trencats i seguits, el Grup Montgrí Dansa, l’hereu de l’Esbart Montgrí, tornarà a fer-ne una representació, amb el gran repte de reunir els mateixos dansaires que el van estrenar, a més dels actuals membres del grup. L’acte tindrà lloc a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí avui, a dos quarts de sis de la tarda, amb la participació musical del grup Tres Quartans de Tarí i la cobla Montgrins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia