Cultura popular

societat

Sants obre les festes i llueix tancs per l’alliberament de París

Les festes del barri de Sants van començar ahir amb el pregó i els guarniments d’una tretzena de carrers. El vicepresident de la federació de la festa major de Sants, Jaume Canals, assegura que la festa s’ha “rejovenit” amb la participació de molts joves que s’han implicat amb força per impulsar la festa. L’edició d’aquest any té cinc carrers, el Guadiana, Vallespir, Sagunt, Casa Gran i Papin, que estan d’aniversari. Un dels guarniments que van generar més expectació entre els visitants és el del carrer d’Alcolea, on hi ha reproduccions dels tancs i avions per homenatjar l’alliberament de París el 24 d’agost de l’any 1944. El carrer Sagunt, en canvi, ha escollit com a protagonista el Palau de la Música per portar al carrer una “explosió de color”. Aquest any els guarniments han tingut una baixa, la del carrer Rossend Arús, però, segons Canals, ja estan en converses perquè l’any vinent s’hi incorporin dos carrers més, que no vol revelar, i amb els quals compten per ampliar els carrers guarnits de les festes.

Entre els nervis del primer dia els veïns esperaven la visita del jurat que s’encarrega d’avaluar els guarniments en espera que demà es faci l’entrega dels guardons.

Aquest any, la festivitat de Sant Bartomeu ha estat el punt d’inici de la festa, fet que ha afavorit les dates per no coincidir amb la festa major de Gràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia