Música

Honor al lutier

El lutier David Bagué va rebre un homenatge al Palau de la Generalitat pels seus més de 40 anys d’ofici

L’acte es va cloure amb una actuació del quartet Cosmos, que toca els seus instruments

El lutier David Bagué i Soler (Barcelona, 1964) va rebre ahir al vespre un homenatge al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat per la seva tasca com a constructor d’instruments de corda, sobretot de violins, durant més de quaranta anys. El president de la Generalitat, Quim Torra, va destacar que “l’exemplaritat” de la feina de Bagué, que ha projectat la seva obra internacionalment, “omple d’autoestima Catalunya”. L’acte, al qual també va assistir la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, es va obrir amb unes paraules del director del Museu de la Música de Barcelona, Jaume Ayats, i tot seguit el filòsof i escriptor Ferran Sáez Mateu, va glossar la figura de Bagué i en va destacar les arrels del lutier al barri de Gràcia –on viu i treballa des del 1977 en un petit taller– i va reflexionar sobre el valor de l’artesania en un entorn eminentment tecnològic. L’acte va acabar amb l’actuació del quartet Cosmos, prestigiosa formació que toca instruments fets per Bagué, com altres destacats violinistes internacionals.

David Bagué , que el 2003 ja va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva tasca pionera en la construcció d’instruments d’arc, va agrair ahir als seus pares que el deixessin “construir” el seu “somni” ja de ben petit, i va remarcar el “deure” que té per continuar treballant al costat de les noves generacions de músics catalans. Bagué hi va afegir que l’honora fer d’ambaixador de la lutieria catalana al món, malgrat que mai no ha pretès ser-ho, i, més enllà de l’homenatge a la seva persona, David Bagué interpreta l’acte d’ahir com un reconeixement a aquest ofici “d’intel·lectualitat manual” que hi ha “darrere de la música”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda