Cinema

De bruixa a prostituta

L’actriu holandesa Carice van Houten, la popular Melissandre a ‘Joc de trons’, ha rodat aquests dies a Palafrugell i Llafranc una sèrie televisiva belga-holandesa

‘Red lights’ s’ambienta en el submon de la prostitució i el tràfic de persones

L’actriu holandesa Carice van Houten, popular pel paper de la bruixa Melissandre a Joc de trons, ha estat rodant aquests dies a Llafranc i Palafrugell (al mateix ajuntament, habilitat com si fos un banc) una sèrie televisiva produïda per Warner Bros. Internacional (en col·laboració amb el canal holandès NPO1 i el belga VTM) que està previst que s’estreni l’any que ve. La sèrie, que porta per títol Red lights, constarà, en la seva primera temporada, de 10 episodis de 50 minuts de durada cadascun, i ja ha aixecat una forta expectació als seus països.

L’equip tècnic i artístic de la sèrie s’ha desplaçat aquests dies a la Costa Brava per rodar algunes escenes, després de filmar bona part de la història en localitzacions de Bèlgica i Holanda. Red lights (en referència als llums vermells que il·luminen els carrers on treballen les prostitutes, en uns Països Baixos on aquesta pràctica està legalitzada), gira al voltant de tres dones perdudes que es troben cadascuna immersa en el món de la prostitució i el tràfic de persones. La història se centra en el triangle que formaran una famosa cantant de música clàssica, una dona que ha estat treballant com a prostituta durant molt anys i una agent de la policia belga.

Un dels elements narratius que explotarà la sèrie és la contraposició que viuran dues de les protagonistes provinents de mons antagònics a l’entrar en contacte en aquest submon dictat per un conjunt de normes molt diferents, on hi entren les relacions entre sexe i poder, a través d’una xarxa d’amics i enemics. Un altre dels al·licients és que en aquesta producció hi participen dues de les actrius més reconegudes en el panorama europeu: Carice van Houten i Halina Reijn. Totes dues actrius ja havien coincidit anteriorment en el film Llibre negre, de Paul Verhoeven, i són les dues cares amb més projecció internacional que actualment tenen els Països Baixos. Aquest projecte les ha unides, ja que és el resultant d’una iniciativa pròpia, per la qual cosa, a més d’intèrprets, es reserven el càrrec de productores creatives.

A més de Van Houten i Reijn, l’actriu belga Maaike Neuville hi té un paper destacat. Les tres actrius van coincidir, fa anys, en la pel·lícula I embrace you with 1000 arms (2006). Cal destacar que Carice van Houten ha adquirit un major estatus de popularitat arran de la seva participació en una de les sèries amb més repercussió internacional dels darrers anys, interpretant la bruixa Melissandre a Game of Thrones (Joc de trons). L’actriu holandesa, aquest mateix any, s’ha posat sota les ordres d’un dels cineastes més reputats, Brian De Palma, en el film Domino, actuant precisament al costat d’un dels seus partenaires en la sèrie d’HBO, el danès Nikolaj Coster-Waldau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia