Arts escèniques

Pau Carrió rep el premi Quim Masó

Proposa dos monòlegs inspirats en els reporters Kevin Carter i Marie Colvin

El director de teatre i dramaturg Pau Carrió (Barcelona, 1981) va guanyar ahir el XIII Premi Quim Masó de producció teatral, pel projecte Testimoni de guerra. El premi es va lliurar ahir al vespre a la sala La Planeta de Girona, dins del festival Temporada Alta , en un acte conduït per l’escriptor Josep Maria Fonalleras, que va incloure l’actuació del guitarrista Toti Soler. Annobón, del col·lectiu d’arts escèniques La Llançadora i l’entitat Fora de Quadre, ha estat l’altre projecte finalista de l’edició d’enguany, a la qual es van presentar nou propostes. El Quim Masó és l’únic premi que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana. El projecte guanyador rep 40.000 euros. El muntatge s’estrenarà a Temporada Alta 2020 i després arribarà al TNC.

Les veus dels reporters

Testimoni de guerra és un poema dramàtic format per dos monòlegs, Vas ajudar la nena? i Des de l’ull de l’huracà, escrits i dirigits per Pau Carrió. El primer monòleg està construït al voltant de la figura del reporter gràfic sud-africà Kevin Carter –interpretat per l’actor celranenc Albert Prat–, que es va suïcidar a 33 anys, quatre mesos després d’haver rebut el premi Pulitzer per la fotografia d’una nena sudanesa famèlica, rere la qual hi havia un voltor a l’aguait.

El segon monòleg està dedicat a la periodista nord-americana Marie Colvin, assassinada el 2012 pel règim sirià després d’una llarga carrera com a corresponsal de guerra. Laura Aubert donarà veu a Colvin. “Els seus testimonis sobre l’horror ens interpel·laran com a espectadors sobre com ens acostem i reaccionem davant la crueltat i la violència de la humanitat quan ens resulta llunyana socialment o geogràficament”, s’afirma a la presentació d’aquest “díptic dramàtic”, que, segons Carrió, “no vol ser només el projecte d’una obra de teatre tancada i resolta en si mateixa”. Les dues peces es poden representar en dates alternades o una rere l’altra i l’autor proposa que es complementin amb una xerrada debat i una conferència “ambdues amb professionals de la informació i pensadors, per abordar preguntes, no només sobre la feina del periodista sinó sobre la relació que els oients, lectors i espectadors tenim amb la notícia”.

El premi Quim Masó va ser creat en memòria de l’actor, director i productor de teatre Quim Masó, cofundador i gerent de Bitò, també vinculat al Grup Proscenium, El Talleret de Salt i la Llibreria 22. El seu jurat està format per Laura Serra, Xavier Albertí, Pere Puig, Jep Sánchez, Narcís Puig, Carlota Subirós i Josep Domènech.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.