Art

DOR Museum exposa més joies i gemmes

El DOR Museum de la fortalesa de Sant Julià de Ramis ha incorporat noves exposicions de joies, amb una sala dedicada a l’Atelier Tom Munsteiner i una altra a la col·lecció de joieria d’autor de Pilar Garrigosa.

La primera sala està dedicada al taller alemany Munsteiner, reconegut mundialment com un dels millors talladors de gemmes contemporanis. El resultat del seu treball és la suma de la passió per la gemmologia, el disseny i l’escultura. Les seves talles són essencialment escultòriques i la seva talla invertida desvela noves formes i textures que realcen la màgia inherent a les pedres. Els Munsteiner han convertit l’ofici de la talla en un art.

Bernd Munsteiner va obrir el seu taller el 1974 i actualment hi treballen també seu fill Tom i la seva dona, Jutta. Empès per l’esperit rebel de l’època, no estava interessat a continuar amb l’escola tradicional de l’ofici de la talla i va decidir anar més enllà, cercar altres possibilitats tallant les gemmes en formes geomètriques, deixant parts del cristall en brut, fent visibles les textures i explorant al màxim els límits i bellesa pròpia de les pedres.

Pel que fa a la segona mostra, ha arribat a Sant Julià coincidint amb el Joia BCN 2019, que s’ha celebrat recentment, aquest mateix mes. És la primera vegada que Pilar Garrigosa mostra en un museu la seva col·lecció privada de joieria artística, que abraça peces des dels setanta fins a l’actualitat. Durant 32 anys, Pilar Garrigosa ha visitat galeries, tallers i exposicions per tal de descobrir i adquirir peces contemporànies, com ara anells, collarets, arracades i agulles.

Paral·lelament, coincidint amb la celebració del festival Som Cultura , el museu organitza Caçadors de joies, una proposta per a tots els públics que inclou una activitat de geocerca amb esmorzar inclòs durant una visita al DOR Museum i l’Espai Quim Hereu, a la fortalesa de Sant Julià de Ramis. Tindrà lloc el dissabte 16 de novembre i cal inscripció prèvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda