Música

La música tradicional, associada

S’ha constituït a Figueres l’Associació Empordanesa de Música Popular i Tradicional, entitat sense ànim de lucre que neix a partir del grup musical Mini-Stress, grup que va fer la seva presentació el mes de setembre passat.

La finalitat d’aquesta associació és promoure la cultura popular i tradicional catalana, en especial la música i els instruments, amb l’objectiu de normalitzar la seva presència a la societat amb la intenció que arribi a ser habitual trobar-la en qualsevol festa, celebració o esdeveniment. Avui dia és habitual que hi hagi concerts de grups de pop-rock, de versions o orquestres per la festa major o durant l’any, però és força minoritari veure-hi algun grup de música tradicional catalana. També la programació de concerts als auditoris i teatres acostuma a ser de música clàssica o, alguna vegada, de jazz. La intenció de l’associació és animar i potenciar canviar-ho, de tal manera que, sense suprimir les altres disciplines musicals, s’inclogui aquesta música en les programacions habituals de concerts i de festes. Al cap i a la fi, la música tradicional catalana forma part de les nostres arrels, de la nostra cultura, que l’han viscuda i ens l’han transmesa les generacions que ens han precedit.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació preveu realitzar diferents activitats que van des d’organitzar concerts o conferències fins a cercaviles, balls populars, festivals, trobades, publicacions, classes, sessions de dinamització, etc. sobre música i instruments populars i tradicionals i col·laborar amb les entitats que n’organitzen, per tal que esdevingui una cosa d’allò més normal que aquesta música, “la nostra”, sigui present a la vida quotidiana.La junta està formada per Jordi Jordà, David Antius, Manel Pedreira, Olga Rubiano, Raul Moliner, Jou Hernández i Joan Soler i es va constituir el passat dia 10 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia