Art

El TSJC anul·la la declaració del Museu de Lleida com a equipament d’interès nacional

Estima un recurs contenciós administratiu presentat pels bisbats d’Osca i Barbastre – Montsó

El TSJC ha anul·lat la declaració del Museu de Lleida com a museu d’interès nacional aprovada pel Govern el 27 de desembre de 2016. Ho ha fet a l’estimar un recurs contenciós–administratiu presentat pels bisbats d’Osca i Barbastre-Montsó–.

Els demandants van adduir que no es va donar audiència als bisbats titulars de les col·leccions perquè donessin la seva conformitat amb la declaració d’interès nacional i que, ni ells ni el Consorci del Museu, van manifestar-ne l’acord.

Osca i Barbastre-Montsó creuen que la declaració suposa una protecció afegida que impedeix el trasllat de les obres de la Franja que reclamen. Per contra, fonts de la conselleria de Cultura defensen que el procediment administratiu va ser correcte i que decisió no afecta en cap cas la situació jurídica dels béns en litigi.

El dictamen determina que les col·leccions del Museu de Lleida reuneixen un conjunt de béns culturals “indispensable” per entendre les terres de Ponent i Catalunya. En els fonaments jurídics, el TSJC constata que la declaració només permet concretar ajudes a la institució i que no suposa una alteració de la propietat dels bens.

L’estimació del recurs per part del TSJC també comporta que el Govern es faci càrrec dels costos del procés, uns 2.000 euros, tot i que l’auto es pot recórrer al Tribunal Suprem. Segons ha confirmat a l’ACN, la Generalitat estudiarà si hi recorre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia