Música

Idolatria i amistat

Dani Flaco reuneix Manolo García, Santi Balmes i M Clan en el seu nou disc, que avui presenta a Bikini

El seu primer concert? El Último de la Fila amb Sopa de Cabra i Tina Turner el 1990 a l’Estadi Olímpic. El seu primer disc? Como la cabeza al sombrero, quarta entrega del grup de Quimi Portet i Manolo García. No és estrany, doncs, que, per a Dani Flaco, obrir el seu vuitè disc a duo amb, precisament, Manolo García sigui un somni fet realitat. “És tot un ídol...”, confessa. “Escoltar la seva veu, o la d’Álvaro Urquijo, en un disc meu, quan m’aturo a pensar-hi, em sembla increïble”. Al alimón integra onze revisions de temes seus a duo amb Santi Balmes (Love of Lesbian), Rebeca Jiménez, M Clan, Andrés Suárez, Marc Ros (Sidonie), Pedro Guerra, Las Migas, Ismael Serrano i Javier Ruibal (a més de García i Urquijo) i, d’alguna manera, reflecteix l’estatus que ha acabat tenint en el negoci de la música aquest cantant de Bellvitge que, des de fa cinc anys, condicionat sobretot per la seva agenda de concerts a tot l’Estat, viu a Madrid, on fa sis mesos s’ha estrenat com a pare. “A Bellvitge, però, miro d’anar-hi pràcticament un cop al mes”, afirma. “M’encanta tornar a casa i creuar-me amb desconeguts que conec de tota la vida...”

En mans, aquesta vegada, dels productors Santos Berrocal i Fluren Ferrer, amb la missió de fer “homogeni” un disc amb diverses veus, Flaco va esforçar-se perquè les col·laboracions, algunes de músics no especialment pròxims en el terreny artístic com Las Migas o el cantant de Sidonie, no signifiquessin una “emboscada” per a ningú. “Volia dur les cançons a un altre lloc, però amb el sobreentès que jo no podia deixar de sonar a Dani Flaco i els convidats no podien sentir-se incòmodes en cap moment”.

Al alimón coincideix amb el desè aniversari de Xarnego, un disc en català que Flaco continua cantant arreu de l’Estat però que, a Catalunya, no se li va donar el “valor” que, segons ell, tenia (“era important que un músic castellanoparlant de Bellvitge fes allò”, defensa) i, també, amb la publicació del seu primer llibre: Uni-versos silvestres, amb el qual s’ha enfrontat com mai amb les seves pors. “He fet un disc, un llibre, un fill, una mudança... Estic en un moment en què em plantejo la vida i la feina des d’un altre lloc, i t’asseguro que tinc més inquietuds ara que no pas fa uns anys”.

Dani Flaco presentarà Al alimón avui a la Sala Bikini de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia