Altres

La dissenyadora Miriam Ponsa, Premi Bages de Cultura 2019 d’Òmnium Cultural

El guardó reconeix la trajectòria de la manresana i les seves creacions “compromeses”

La dissenyadora de moda Miriam Ponsa (Manresa, 1973) rebrà el 29 de novembre el Premi Bages de Cultura, concedit per Òmnium Bages-Moianès. Amb aquest guardó a una trajectòria “de creativitat i innovació” Òmnium premia per primera vegada el món de la moda i ho fa reconeixent una artista de “creacions compromeses”. Al llarg de la seva carrera Ponsa ha destacat per fer de la moda més que una qüestió estètica i l’ha dotat de contingut sovint crític amb els canons imperants. Sense anar més lluny, la dissenyadora es va desmarcar de la darrera edició de la 080 Barcelona Fashion en no sentir-se còmoda en una plataforma “on s’imposen cànons de bellesa que no són un reflex de la realitat” i va crear una desfilada paral·lela “amb dones reals”.

La trajectòria de Miriam Ponsa va estretament lligada a la reivindicació social i política amb col·leccions que han homenatjat oficis que quedaven en l’oblit, com Trementinaires, Raiers, Bugaderes o La collita daurada i propostes en què la protesta contra les injustícies eren el fil conductor, com I have a Dream, inspirada en la figura de Martin Luther King, La Marxa de la Sal, Dones Mula o Muses, un homenatge a l’empoderament, la diversitat i l’autoacceptació.

El jurat del certamen en destaca principalment la dimensió creativa però també el fet que la seva obra, a més d’obtenir un ampli reconeixement, es caracteritza per incloure denúncies de caire social. Aquesta és la primera vegada que en 37 anys de Premi Bages de Cultura, el guardó s’obre a reconèixer l’aportació a la cultura que es pot fer “també des de la moda”.

L’acte de lliurament del premi Bages de Cultura serà el divendres 29 de novembre en un acte al saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen