Patrimoni

Figueres ajorna la compra del pis de Dalí adolescent

El govern renunciarà demà a les partides per a l’adquisició del pis on va viure Dalí incloses en el pressupost del 2019

Hi va viure el pintor dels 8 als 25 anys i s’hi van allotjar García Lorca i Buñuel

Demà, dimecres, se celebrarà un ple extraordinari de l’Ajuntament de Figueres amb la modificació de crèdit de diverses partides de serveis urbans en l’ordre del dia. La reunió que es convocarà a la una del migdia servirà per efectuar la validació de diverses partides del pressupost del 2019, aprovat pel govern anterior, entre les quals hi ha els 250.000 euros en dues partides, una de 200.000 i una de 50.000 euros, reservada per a l’adquisició de l’habitatge on va viure el pintor Salvador Dalí després de 1912, quan la família va abandonar la casa natal, situada al mateix carrer, ara en procés de restauració. Dalí va viure en aquest pis des dels 8 anys fins als 25, quan el seu pare el va fer fora de casa després d’una discussió. L’edifici havia estat promogut per Enriqueta Mas Roger el 1910. A l’estudi que Dalí va instal·lar al safareig del terrat de l’edifici, el geni hi va pintar Noia a la finestra (1925) o els cartells de les Fires i Festes de la Santa Creu (1921/22). Va allotjar-hi el poeta Federico García Lorca mentre aquest preparava l’estrena de Mariana Pineda, i el cineasta Luis Buñuel (1929), per elaborar amb Dalí el guió d’Un chien andalou.

Fonts del govern actual argumenten la renúncia per la necessitat urgent de destinar aquestes partides a qüestions més urgents. Les mateixes fonts descarten que aquesta sigui una renúncia definitiva a la compra No són aquestes les úniques partides que es cancel·len. També s’anul·len la partida de 50.000 euros destinades al carrer Avinyonet i la de 30.000 establerta per al condicionament de la plaça Turó Baix.

En total es tracta de 330.000 euros del pressupost del 2019 que es destinaran a sumar 66.000 a la partida “Inversió sistema d’informació territorial”; 25.000 a la partida “Adquisició de vehicles via pública”; 101.000 euros a la partida reservada al pla d’asfaltatge, i 50.000 al projecte Bicitranscat Poctefa i, finalment, 40.000 euros a la compra d’un projector per al Teatre El Jardí.

LA XIFRA

250.000
euros.
Eren dues les partides destinades a l’adquisició de la casa on Dalí va viure la seva adolescència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia