Arts escèniques

Teatre i música a doll

La programació del primer semestre del 2020 del Teatre Municipal, l’Auditori de Girona i l’Espai Marfà aposta per l’equilibri de noms internacionals i artistes locals

Que el Teatre Municipal, l’Auditori de Girona i l’Espai Marfà presentin plegats la programació del primer semestre del 2020 no fa més que complicar la vida dels periodistes –obligats a resumir tants de noms i tantes propostes engrescadores–, però, sobretot, la dels espectadors, que no tindran cap més remei que agafar una agenda i començar a anotar les seves preferències, com bé va dir ahir el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

I és que el reguitzell d’espectacles és un no parar, només començant per la programació del Teatre Municipal de Girona, marcada per un destacat protagonisme de les dones, com destaca el seu director, Jep Sánchez. A més de l’aposta pel teatre familiar, destaquen la presència de Quim Masferrer amb el seu Bona Gent (24 de gener); La dona del 600, amb Mercè Sampietro i Àngels Gonyalons compartint escenari (14 de febrer); la nova proposta de Meritxell Yanes i el Teatre Lliure, Dolors (23 de febrer); Emma Vilarasau amb Eva contra Eva (28 de febrer); un Rei Lear a càrrec d’Atalaya (20 de març); la divertida El pare de la núvia, amb Joan Pera (19 de juny), i la presència dels actors Josep M. Pou a Viejo amigo Cicerón (8 de maig) i Julio Manrique a Una història real (23 de maig). Tot això, entre moltes i variades propostes, de les quals hi ha més informació en el web www.girona.cat/teatremunicipal .

A l’altre equipament municipal, l’ Auditori –on “si la música és un refugi allà és la seva llar”, en paraules del programador de música clàssica, Víctor Garcia de Gomar–, la clàssica hi entrarà amb força per mitjà d’una temporada vertebrada per relacions, repertoris i noms de la categoria de Maria Joao Pires, en un concert en exclusiva dins la programació d’IberCamera (19 de gener); la violinista Ye-Eun Choi acompanyada de la GIOrquestra (8 de febrer), el “miracle anual” Valery Gergiev amb l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky (29 de març) i la Royal Philharmonic of London (17 de maig) amb un programa de Beethoven. També s’ha anunciat el concert inaugural del Nits de Clàssica (7 de juny), amb l’actuació de l’estrella pianística Ivo Pogorelich.

Pel que fa a la música moderna, a més dels concerts ja avançats fa dies, Natxo Morera de la Vall destaca la col·laboració fructífera amb festivals com el Neu, Black Music i A Cappella, que han permès d’apostar per propostes tan suggeridores com les de Ferran Palau (24 de gener); Marco Mezquida & Chicuelo (31 de gener); un homenatge en els 25 anys de la mort d’Ovidi Montllor (22 de febrer); la presentació del nou disc de Núria Graham (13 de març); el poeta afrobanyolí Daura (27 de març); Els amics de les Arts amb el seu nou treball encara pendent de títol (23 de maig) i el nou espectacle familiar de Doctor Prats.

I, no per acabar menor, la tasca de creació, formació i divulgació que fa l’ Espai Marfà i que, a més de cursos de gestió en el sector musical, portarà artistes com Arnau Tordera, Joana Serrat, Núria Graham i Paula Grande perquè parlin de música, que d’això en saben un niu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia