Música

100% alternatius

La sala bisbalenca L’Alternativa celebra l’aniversari a La Mirona amb un festival de dos dies i dotze bandes

Banda Bassotti recordarà avui el seu cantant Sigaro, i demà hi actuarà Neville Staple (Specials)

La sala de concerts bisbalenca L’Alternativa celebra el seu setè aniversari –va obrir el 14 de desembre del 2012– amb un gran festival de dos dies que reunirà una dotzena de bandes, avui i demà, dissabte, a La Mirona de Salt. Cada dia, la sala saltenca obrirà les seves portes a les 19 h i la música s’allargarà fins ben entrada la matinada. La jornada d’avui estarà dedicada als estils més contundents –punk, hardcore, metal– i compromesos, sota el segell Acció antifeixista Països Catalans, amb els italians Banda Bassotti com a caps de cartells i altres bandes com ara Kop, Eina, Pilseners, Desperdicis Clínics i els bascos Rotten XIII. Per a aquesta nit també s’havia anunciat l’actuació de la banda barcelonina de streetpunk Suburban Rebals, que finalment ha estat substituïda per Crit de Lluita, una banda de rock combatiu i de llarga trajectòria procedent del Baix Llobregat. Banda Bassotti oferirà, en el marc del festival, l’únic concert previst als Països Catalans com a homenatge al seu cantant, guitarrista i membre fundador, Angelo Conti, conegut com a Sigaro, que va morir l’11 de desembre de l’any passat, a 62 anys.

Demà dissabte, el festival tindrà una orientació més jamaicana, amb una sèrie de bandes dedicades al reggae, el ska, el rocksteady, etc. Els caps de cartell seran Neville Staple, exmembre de The Specials, que celebrarà amb la seva banda els 40 anys de la discogràfica 2 Tone, i els jamaicans i molt experimentats Keith & Tex, acompanyats pels madrilenys Mighty Megatons. També hi actuaran Skaparapid, Potato i The Cabrians. Els alemanys Bluekilla no hi actuaran finalment. Les entrades d’avui costen 22 i 26 euros i les de demà, 24 i 28. Els abonaments, 39 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.