Cinema

Glòria europea

El català Salvador Simó guanya el premi a millor film animat per ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’

‘La favorita’ triomfa als premis del Cinema Europeu i Banderas, com a millor actor

La favorita, una producció irlandesa dirigida pel grec Yorgos Lanthimos, va ser ahir a la nit la gran triomfadora de la 32a edició dels premis del Cinema Europeu, celebrats a Berlín, en endur-se vuit premis, inclosos gairebé tots els importants: el de millor pel·lícula, comèdia, director i actriu (Olivia Colman). El director català Salvador Simó va donar la sorpresa en emportar-se el premi a la millor pel·lícula d’animació per Buñuel en el laberinto de las tortugas, que es va imposar per sorpresa a tres potents produccions franceses, dues de les quals havien estat seleccionades a Canes. Simó va dir en rebre el premi: “Ens semblava una bonica història per explicar, aquesta pel·lícula ha estat un regal meravellós per a nosaltres.” El film recrea el rodatge de Luis Buñuel del documental Las Hurdes, el 1933.

La favorita, que no va entrar per poc als premis de l’Acadèmia del Cinema Europeu de l’any passat, ja havia donat l’Oscar a Olivia Colman, i només va deixar escapar el premi al millor actor (els personatges principals són tots femenins). Aquest guardó se’l va endur Antonio Banderas per Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, que també va guanyar el de millor direcció artística.

Altres premis importants de la gala d’ahir van ser el de millor guió per a Retrato de una mujer en llamas, de Céline Sciamma; el de descobriment europeu per a Los miserables; el del públic per a Cold war; el de documental per a Sama, i el premi d’honor per a l’actriu francesa Juliette Binoche.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda