Cinema

Antonio Banderas, Ana de Armas i el film “Dolor i gloria” de Pedro Almodovar, candidats als Globus d’Or

La plataforma de ‘streaming’ Netflix arrasa en les nominacions dels premis que anualment entrega l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood

Netflix ha arrasat en les nominacions dels Globus d’Or d’aquest any amb “Història d’un matrimoni” i “L’irlandès”, els films més nominats, i dues sèries entre les tres amb més opcions, “The Crown” i “Creieu-me”. Tot això en una edició en la qual Meryl Streep bat rècords mentre que les dones estan absents en la categoria de millor direcció, on l’última nominada va ser Ava DuVernay en 2015 per “Selma”. Sense oblidar que l’única que s’ha emportat aquest premi en la història dels Globus d’Or és Barbra Streisand per “Yentl”, i això va ser fa 35 anys.

En l’apartat de cinema, la plataforma de streaming ha aconseguit que el film de Baumbach “Història d’un matrimoni” hagi estat el més nominat amb sis candidatures –millor drama, actriu (Scarlett Johansson), actor (Adam Driver), actriu secundària (Laura Dern), guió i banda sonora–, seguida de prop per la història de la màfia de Martin Scorsese, “American Crime Story: L’assassinat de Gianni Versace”, que ha acumulat cinc nominacions –millor pel·lícula, actor secundari (Al Pacino i Joe Pesci), director i guió–.

Pel que fa a televisió, Netflix ha colat dues de les seves sèries entre les tres favorites, amb quatre nominacions, “The Crown” i “Creieu-me”, a les quals s’uneix “Chernobyl”, la seriï fenomen de l’any, de HBO.

Pel que fa a les produccions espanyoles, la 76a edició dels Globus d’Or, els premis que anualment entrega l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood ha seleccionat “Dolor i gloria”, de Pedro Almodóvar, per a competir pel Globus d’Or a la millor pel·lícula estrangera al costat de “The farewell” (producció estatunidenca rodada en mandarí); “Paràsits” (Corea del Sud) i les franceses “Retrat d’una dona en flames” i “Els miserables”.

Per la seva banda, Antonio Banderas, protagonista del film autobiogràfic del realitzador manxec, farà el propi en la categoria de millor actor de drama per la seva brillant interpretació de Salvador Mallo. L’actor malagueny es disputarà el premi amb pesos pesants com Christian Bale (“Le Mans ’66”), Jonathan Pryce (“Els dos Papes”), Adam Driver (“Història d’un matrimoni”) i Joaquin Phoenix pel seu “Joker”.

També ha estat nominada l’actriu hispanocubana Ana de Armas en la categoria de millor actriu de comedia pel seu treball a “Puñales a la espalda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia