Música

Música i antropologia

L’empordanès Quartet Minvant oferirà un concert el 25 de gener al Museo Nacional de Antropología de Madrid

El Quartet Minvant , una jove formació empordanesa que investiga les connexions entre la música clàssica i el jazz, oferirà un concert el dissabte 25 de gener al Museo Nacional de Antropología de Madrid (20.30 h). El Quartet Minvant ha estat un dels 34 grups i solistes seleccionats per participar en el projecte MusaE . Música en los Museos Estatales 2019, organitzat pel Ministeri de Cultura, al qual es van presentar 468 propostes de concerts en els setze museus estatals.

Nascut a finals del 2017, el Quartet Minvant va debutar en el Festival de Jazz Costa Brava i està format pels músics palafrugellencs Àngel Bahí (piano) i Jordi Morell (bateria), el bisbalenc Guillem Payaró (flauta) i el figuerenc Guillem Soler (baix).

“Reinterpretem melodies clàssiques com si fossin estàndards i fusionem les estètiques de la música clàssica i el jazz per crear la nostra pròpia sonoritat. Per a nosaltres el concepte de jazz seria tenir la llibertat de convertir qualsevol obra en un quadre en blanc on es poden dibuixar noves melodies”, expliquen. Influenciats per Brad Mehldau, Chick Corea, Jacques Loussier o European Jazz Trio, el quartet desenvolupa reharmonitzacions i canvis de compàs per donar “un aire diferent” a músiques de Granados, Albéniz, Bizet, Piazzolla , etc. El grup té previst enregistrar, l’abril vinent als estudis Sol de Sants, el seu primer disc, on mostrarà una visió inèdita de la Suite española d’Isaac Albéniz.

Pel que fa al concert al Museo Nacional de Antropología , el Quartet Minvant ha preparat un repertori específic inspirat pels cinc grans àmbits en què està estructurat aquest equipament: Orígens del museu, Filipines, Religions orientals, Àfrica i Amèrica. El programa del concert inclourà obres d’Albéniz, Granados, Corea o Piazzolla, però també dels compositors indis A.R. Rahman i R. Alhaiya Bilawal. El quartet aprofitarà la visita a Madrid per tocar també l’endemà a la Sala Clamores. Més a prop d’aquí, actuarà el 3 d’abril a l’Auditori Caputxins de Figueres i el 17 de juliol al Teatre Municipal de Palafrugell, en un concert solidari de la Fundació Andrea Bocelli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.