Música

Què és una cançó?

Guillem Roma presenta demà al Teatre de Bescanó el seu últim disc, un EP titulat ‘La constant i la variable’

Nascut a Manlleu, empadronat a Cantonigròs, resident a Barcelona, amant de Mèxic –on va viure tres anys i on acaba de fer una petita gira–, és clar que Guillem Roma és una persona inquieta, també un creador inconformista i inclassificable: en el seu últim disc, un EP titulat La constant i la variable (U98 Music), ha capgirat mitja dotzena de cançons ja aparegudes en els seus tres discos anteriors, canviant-ne l’idioma o l’harmonia, fusionant dues cançons en una, transformant-les fins a fer-les gairebé irreconeixibles. “Tot plegat és fruit d’una reflexió sobre el que és una cançó. I al final he arribat a la conclusió que les cançons estan vives. El disc és també una reflexió sobre l’estil, sobre la meva música i sobre mi mateix. Què hi ha de constant i què de variable. Perquè a pesar dels canvis, hi ha elements que perduren, com ara l’optimisme que sempre respiren les meves cançons”, explica Roma.

Demà, Guillem Roma presentarà La constant i la variable en un concert al Teatre de Bescanó (18 h, 10 i 12 euros), on actuarà acompanyat per la seva germana Marta (violoncel) i el guitarrista Guillem Plana. En resum, “dues guitarres, un violoncel i tres veus”. També sonarà en aquest concert “gairebé dramatúrgic” el seu nou single, Despedida, que arribarà a les plataformes digitals el 27 de desembre.

En aquesta mitja dotzena de cançons en castellà i català, optimistes però també melancòliques –reconeix que per influència del bolero, l’havanera i altres sons llatins amb molta història–, Roma hi veu “un treball pont” que prologa noves aventures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.