Llibres

Premi Peix Fregit 2019 per a Tano Pisano i Blandine Pellet a Palafrugell

El guardó va ser entregat durant l’acte de presentació del llibre ‘Crònica d’un any’ juntament amb els reconeixements als palafrugellencs de l’any

La 37a edició del premi Peix Fregit, que distingeixen anualment els vilatans de Palafrugell més compromesos amb la promoció cultural de la vila, ha guardonat aquest 2019 Tano Pisano i la seva parella, Blandine Pellet. El premi recalca la trajectòria de Pisano i Pellet com “uns artistes amb reconeixements internacionals, que van arribar a Palafrugell fa dècades i on han deixat un llegat artístic abundant i heterogeni d’aquarel·les, gerres, ceràmiques i pintures”. Entre aquestes obres hi ha el Mural de la pau al retaule de l’església de Sant Martí, que Pisano va cedir desinteressadament a la vila de Palafrugell. Blandine Pellet va ser la impulsora també, ara fa quasi una dècada, del projecte Arteca, ubicat a la biblioteca, on s’exhibeixen obres d’artistes vinculats a la vila.

El guardó –juntament amb les distincions als palafrugellencs de l’any– es va lliurar ahir diumenge al Teatre Municipal de Palafrugell en un acte organitzat, com ja és tradicional, per l’equip Crònica d’un Any i Edicions Baix Empordà, amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell.

Com ja és habitual, l’entrega dels guardons coincidia amb la presentació de la nova edició del llibre Crònica d’un any, que recull i il·lustra les principals informacions que han estat notícia a la vila de Palafrugell els dotze mesos anteriors. Enguany, el presentador del Crònica d’un any va ser Joaquim Nadal, catedràtic d’història contemporània de la UdG i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

Els palafrugellencs de l’any

Les distincions als palafrugellencs de l’any s’han atorgat a: Lluís Brias, creador de muntatges pessebrístics; Jaume Xicoira, director tècnic dels Pastorets; Sandra Bisbe, guia de turisme; Clara Peya, pianista, compositora i intèrpret; Joel Nicolau, ciclista; Josep Plaja, artista pintor; Teia Galí, directora de l’INS Frederic Martí Carreras; Ricardo Sayago, realitzador escenogràfic per a muntatges teatrals; Emili Agustí, defensor de l’entorn submarí i gestor de Triton Diving Llafranc; Eugeni Camarero, president d’honor i fundador del Consell de la Gent Gran, i Joan Aliu (guardó atorgat a títol pòstum), dibuixant, dinamitzador cultural i llibreter mort a finals de novembre. El guardó a la millor iniciativa de l’any va ser per a l’associació de comerciants Oohx!gen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia