Música

‘Bronko’torna a casa

Blanes serà el marc divendres de l’estrena oficial a Catalunya i l’Estat de ‘Bronko’, film escrit, dirigit i protagonitzat pel blanenc Isaac Ulam, premiat als Estats Units

L’estrena als cinemes Ocine es completarà amb una exposició sobre l’univers del film

Bronko, el primer llargmetratge del polifacètic artista blanenc Isaac Ulam –conegut sobretot fins ara per la seva faceta com a músic–, s’està convertint en un fenomen en el circuit del cinema independent dels Estats Units, on ja ha rebut el premi del jurat en l’Arizona Underground Festival, de Tucson, i després el premi al millor llargmetratge internacional a la secció oficial del Rivercity Underground Film Festival de Texas. A més, Ulam i el compositor de la banda sonora de Bronko , Paul Fuster, van saber que la pel·lícula havia rebut aquest últim guardó mentre es projectava, el desembre passat, al mític Film Noir Cinema de Brooklyn, on torna a estar programada el dissabte 18 de gener.

I ara és el moment que Bronko torni a casa. La pel·lícula d’Isaac Ulam celebrarà la seva estrena a Catalunya i l’Estat espanyol amb una sessió especial als cinemes Ocine de Blanes, el proper divendres 17 de gener a les 22 hores. Organitzada per l’Ajuntament de Blanes i la productora del film, Ataxia Neon , aquesta sessió d’estrena serà gratuïta i s’hi podrà assistir amb les invitacions que es poden recollir –màxim, dues per persona– a Casa Saladrigas o enviant un correu a cultura@blanes.cat.

La pel·lícula serà presentada per Ulam i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i després de la projecció tindrà lloc un cinefòrum. L’artista tenia molt clar que l’estrena de Bronko s’havia de fer a Blanes, també perquè bona part dels membres de l’equip tècnic i artístic del film estan també vinculats a Blanes, entre ells les actrius Fàtima Ponsdomènech i Freyja Palau.

L’endemà de la projecció, el dissabte 18, s’inaugurarà a Casa Saladrigas l’exposició Les restes del naufragi (20 h), dedicada al singular univers de Bronko, que s’hi podrà visitar fins a l’1 de febrer. En principi, està previst que Paul Fuster hi toqui alguns temes en directe. L’exposició tracta el personatge de ficció de Bronko com si fos una persona real i els visitants hi podran entrar en la particular atmosfera del film, amb elements audiovisuals i altres creacions d’Isaac Ulam. Bronko planteja “una visió ascètica sobre una persona que detesta el model social disfuncional que aquesta societat proposa, i opta per la via de l’autodestrucció”. Ulam reconeix que part de la història és autobiogràfica i reflecteix algunes de les seves experiències com a addicte, amb bones dosis de crítica social però també espiritualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia