Patrimoni

Un retrat de l’Índia més autèntica

La delegació a Figueres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) inaugurarà aquest vespre (19.30 h), l’exposició fotogràfica Entropia i paisatge urbà a l’Índia, que forma part del cicle L’Àlbum de l’arquitecte, amb una conferència de Clara Gromaches, autora de les imatges. En la mostra, que es podrà veure fins al 22 de març, Gromaches documenta una part de l’Índia tradicional, fugint d’exotismes i de les imatges estereotipades amb què sovint s’ha banalitzat l’imaginari turístic del país. Al contrari, presenta un retrat de pobles anònims, d’arquitectura quotidiana i d’urbanisme espontani, en què els grans edificis icònics no són el centre d’atenció. La fotògrafa ha volgut, d’aquesta manera, posar en relleu la pèrdua que representa substituir aquest llegat per models occidentals, que el país està absorbint sense qüestionar-los, com a símbols de progrés i desenvolupament econòmic. En aquest sentit, l’exposició planteja una reflexió sobre l’àmbit local, l’autenticitat del món rural i la tradició arquitectònica sostenible i eficient.

En el seu treball, Clara Gromaches fa servir el concepte d’entropia com una recerca estètica que troba un cert equilibri entre les parts. És una visió que allunya la ciutat del caos modern i retrata la forma urbana en la seva expressió més assossegada i probablement més propera a la veritat. Fotògrafa d’arquitectura per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i coneixedora de l’Índia des que, als 14 anys, hi va viatjar per primera vegada, en les seves imatges Gromaches busca fragments urbans que sorprenen per la seva autenticitat, lluny dels tòpics, i pel poder de la fotografia per aprofundir en la realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia