Llibres

Josep Maria Aloy i Bosch

Escriptor, crític i expert en literatura infantil i juvenil

L’escriptor manresà Josep Maria Aloy, expert i crític de literatura infantil i juvenil i biògraf de Josep Vallverdú, va morir abans-d’ahir a la seva ciutat als 71 anys després d’unes setmanes hospitalitzat, segons va informar la seva família. El seu fill, Marc Aloy, regidor de Presidència de l’Ajuntament de Manresa, va destacar a través del seu compte de Twitter que “va estimar fins a l’últim alè la cultura, les lletres, el país”. “I a nosaltres. El seu exemple ens acompanyarà, sempre“, va afegir-hi.

Nascut el 1948, Josep Maria Aloy va ser l’autor de diversos llibres de narrativa Just quan despertava (premi Serra i Moret del 1991) i Renoi, quin conte! (1996), i està considerat el gran especialista de l’obra de Josep Vallverdú, el creador del popular personatge de Rovelló, l’original del qual guardava al seu arxiu. Li va dedicar els volums Camins i paraules: Josep Vallverdú, l’escriptor i l’home (1998) i Retrats. Josep Vallverdú, publicat per l’AELC l’any 2013. El 1993 va guanyar el premi Recull Rafael Cornellà de Retrat Literari pel retrat de l’escriptor lleidatà.

En el camp dels estudis literaris també és autor del títol Et diran que llegeixis, Bernat. Mig segle de Literatura Catalana per a joves (1960-2010), del 2010, en què elabora una guia de lectura per a nois i noies. La cerimònia de comiat tindrà lloc avui a les 12 del migdia al tanatori Mémora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia