Altres

La cultura, més forta i propera

Girona estrena el cicle ‘A prop’, primera iniciativa pública del projecte PECT per “muscular” les empreses culturals

L’Oficina de Gestió i Foment de les Arts, ara a la Mercè, anirà al Modern a final del 2020

L’Ajuntament de Girona ha organitzat, a través del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial de les Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial (PECT-ICC), el cicle A prop d’arts properes i emergents de petit format, que té com a principal objectiu portar la cultura als barris, a través dels centres cívics, les biblioteques municipals i l’Estació Espai Jove.

El cicle A prop, que inclou 27 propostes –concerts, exposicions, obres de teatre o dansa, etc.– entre el 20 de març i el 31 de maig, és la primera iniciativa amb projecció pública sorgida del PECT-ICC, un projecte finançat per al període 2019-2022 amb 3.364.000 euros pel fons Feder de la Unió Europea (50%), la Diputació (25%) i l’Ajuntament de Girona (25%), que lidera aquest projecte destinat sobretot a “muscular” les indústries culturals i creatives per convertir-les en un “motor potent” de Girona i el seu entorn, com va dir ahir l’alcaldessa, Marta Madrenas, que va reconèixer que fins ara hi havia una certa confusió sobre els objectius d’aquest projecte: “Fins ara el PECT s’ha associat al projecte de reforma de l’antic cinema Modern, i el Modern no deixa de ser l’embolcall, la pell del projecte. Però ara donem el tret de sortida del que serà el cor, l’Oficina de Foment de les Arts, des d’on es desenvoluparan un seguit d’actuacions i es generaran les sinergies necessàries per articular-lo i dotar-lo d’eines.” De fet, l’Oficina de Gestió i Foment de les Arts ja funciona des de fa gairebé un any, amb una desena de professionals que treballen en unes instal·lacions provisionals del centre cultural la Mercè, per fer una tasca d’acompanyament i suport logístic a les empreses del món de la cultura –inclosos també els molts creadors que funcionen pel seu compte, amb estatuts d’autònoms– per tal que assoleixin la màxima professionalització i capacitat de competitivitat en el seu sector. Segons va anunciar ahir Madrenas, acompanyada pels tinents d’alcalde Carles Ribas (Cultura, Dinamització del Territori i Joventut) i Glòria Plana (Promoció Econòmica), l’oficina podrà traslladar-se al Modern quan s’hi acabin les obres de la primera fase, a final d’any.

Segons Plana, “el PECT és un projecte estratègic que té uns recursos econòmics limitats en un període determinat de temps, i que, per tant, ha de ser una llavor a partir de la qual les iniciatives que se’n desprenguin puguin ser autosuficients”. Tot i així, no es descarta que, més enllà dels límits temporals i pressupostaris del projecte, la tasca d’acompanyament a les empreses culturals continuï després per altres vies. Pel que fa al cicle A prop, Ribas va dir que l’objectiu és “allunyar-se de la simple exhibició i detectar i atreure el talent emergent del territori gironí, i també impulsar espais d’exhibició de petit format, descentralitzant l’oferta i apropant la cultura a la ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.