Altres

Les publicacions periòdiques han perdut 250 milions

Entre altres mesures reivindiquen un IVA digital reduït i l’execució dels pagaments deguts per l’administració

El tancament definitiu de la versió nord-americana de la històrica revista Playboy és la punta de l’iceberg d’un sector que viu al límit i que ha patit diferents crisis abans de la pandèmia que desola el món. El canvi d’hàbits dels usuaris –podríem dir de paradigma– i la crisi econòmica que afecta compradors i anunciants han convertit el sector del quiosc és un autèntic camp de mines. El negoci tradicional ha quedat totalment trasbalsat. Per aquest motiu és singularment alarmant que els editors de publicacions periòdiques estatals confirmin que han perdut ja 250 milions d’euros per la pandèmia que ens afecta.

L’AEEPP (Associació Espanyola d’Editorials de Publicacions Periòdiques) ha demanat al Govern de Madrid compensacions que puguin pal·liar els ingressos perduts i els costos que comporta mantenir una activitat essencial en les circumstàncies actuals per l’epidèmia de l’coronavirus perquè calcula que han perdut 250 milions d’euros.

Els editors de publicacions periòdiques necessiten mesures urgents per a la seva supervivència i han facilitat al ministeri un paquet de mesures que haurien de començar per reclamar compensacions pels ingressos perduts i els costos que comporta mantenir una activitat essencial en les circumstàncies actuals. També reivindiquen un IVA digital reduït i l’execució dels pagaments deguts per les administracions públiques són prioritaris per als editors. També exigeixen mesures urgents perquè “cal un pla estratègic per al sector editorial, garant de la democràcia en la lluita contra la desinformació.”

En aquesta línia han declarat que “setmanes després que es decretés el confinament per fer front a la pandèmia de l’Covid-19 la situació dels editors de publicacions és crítica. Mentre els nostres productes i serveis d’informació i d’entreteniment són més demandats que mai per la ciutadania i més necessaris per a l’eficaç funcionament de la societat democràtica, els seus ingressos s’han desplomat”. Les quatre associacions principals d’aquest sector en estat crític són l’esmentada AEEPP, a més de l’Associació de Revistes d’Informació (ARI), Associació de Premsa Professional i Continguts Multimèdia (Coneqtia) i Associació de Revistes Culturals ARCE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia