Art

MUSEUS

“Caldria prioritzar els museus petits, els que més s’ofeguen”

Els plans del desconfinament cultural del govern espanyol són, de moment, poc concrets per saber quan i com reobriran els museus. La documentació de La Moncloa és “ambigua” i fins i tot “contradictòria”, sosté el president de l’Associació de Museòlegs, Joan Vicens Tarré. Els museus estan inclosos en la fase 1 de la desescalada, la que sent optimistes començaria l’11 de maig, però que ja es dona per fet que se’n va cap a finals de mes. Vicens, com altres fonts consultades, veu improbable, per no dir impossible, una represa abans del juny. El sector és partidari d’un desconfinament “esglaonat, que prioritzi els museus petits, els que més s’ofeguen”.

Les institucions esperen directrius per afinar els protocols de seguretat que han estat treballant des que van tancar i que els limitarà la capacitat a un terç i els exigirà ser molt estrictes amb les distàncies mínimes. Els museus desitgen obrir tan aviat com es pugui, però no volen ni sentir a parlar d’un calendari “precipitat”. Espais segurs i saludables, aquest és el seu lema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia