Altres

Exposicions

Aquell petit gran pas

CaixaForum Girona reobre portes inaugurant l’exposició ‘Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna’, que es podrà visitar a partir de demà dilluns

La mostra permet fer un viatge a una de les grans fites de la humanitat, la conquesta de l’espai, i remuntar-se fins al 20 de juliol del 1969, quan per primera vegada es va trepitjar el sòl lunar

Coincidint amb la nova campanya de la NASA de tornar a enviar astronautes a l’espai des de sòl americà –un fet que no passava des del 2011– CaixaForum reobre les portes del centre expositiu situat a la Fontana d’Or de Girona recordant una efemèride impulsada precisament per l’agència aeroespacial i que ha marcat la nostra història: els 50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna. Apollo 11 és el títol de l’exposició amb la qual la Fundació La Caixa commemora aquesta gran fita, tot recordant el que va suposar fer aquell Petit pas per a l’home, un gran salt per a la humanitat amb què Neil Armstrong va qualificar el fet de trepitjar la superfície lunar aquell 21 de juliol del 1969. Una gesta que semblava que seria l’inici d’una nova era espacial, tot i que no va ser així. Fins avui dia tan sols una dotzena d’astronautes han repetit la gesta. Tots homes i nord-americans.

Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna és una mostra que pren el nom de la missió i que reuneix diversos mòduls interactius, com ara el simulador del llançament d’un coet, a més de documents sonors i gràfics sobre el projecte Apollo 11 abans, durant i després de l’arribada a la Lluna, i el que això va significar per al progrés de la societat i de les ciències de l’espai. El recorregut s’inicia amb l’observació de la Lluna per Galileu, fins que per fi es va poder deixar la petjada humana al satèl·lit, un moment clau en la història de la conquesta de l’espai que va permetre tenir una altra visió de la Terra i de l’espai. Entre les peces destacades de la mostra hi ha la rèplica del primer telescopi de Galileu, que li va permetre veure i estudiar la superfície d’aquest satèl·lit; la reproducció de la secció de comandaments del mòdul lunar, la rèplica de l’escafandre d’Emilio Herrera; aliments utilitzats en viatges espacials, i també diferents objectes reals, com ara productes d’higiene i de primera necessitat, i documents, diaris i revistes que narren aquest moment històric: aquests són alguns dels elements que s’hi podran contemplar.

Amb la reobertura, CaixaForum Girona obrirà cada dia i, a la sala d’exposicions, diferents educadors facilitaran la mediació en horaris que es poden consultar a través de la pàgina web del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia