Altres

Vilallonga: “A vegades veig massa castellà a TV3”

La consellera de Cultura diu que alguns dies no sap si està veient “una cadena estatal o una de catalana”

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, s’ha queixat de l’ús que TV3 fa de la llengua catalana, no només per la polèmica sèrie ’Drama’ -una producció de RTVE en col·laboració amb El Terrat emesa en versió original per TV3- sinó per altres programes informatius. “Hem de donar valor i fer que l’ús de la llengua catalana sigui cada vegada més alt i TV3 té l’obligació de fer-ho. A vegades veig massa castellà a TV3”, ha reblat en una entrevista a la SER. Segons la consellera, “segons quins dies” no sap si està veient “una cadena estatal o una de catalana”. La polèmica de la sèrie ’Drama’ sorgeix per la combinació de diàlegs en castellà i en català.

En una piulada a primera hora del matí, Vilallonga ha afirmat que l’ús social de la llengua catalana “ha de començar per la televisió pública de Catalunya” i creu que necessita “tota l’atenció. Tota”.

La consellera de Cultura s’afegia així a les crítiques per l’emissió aquest dilluns al vespre per TV3 de la sèrie ‘Drama’. Produïda per RTVE en col·laboració amb El Terrat, la sèrie té sis capítols i està protagonitzada per Elisabet Casanovas, Artur Busquets i Júlia Bonjoch, amb un enfocament per a ’millennials’ i joves de la generació Z.

La sèrie està creada per Dani Amor, amb guió de Dani Amor, Charlie Pee i Oriol Pérez, i dirigida per Ginesta Guindal. Busca oferir una mirada femenina que “fuig d’estereotips” i mostrar la realitat d’avui dia “amb un to entre la comèdia i el drama” a través de la història de l’Àfrica, una postadolescent que es queda embarassada i no sap qui és el pare.

A través d’un humor irreverent, la sèrie descobreix què va passar i com l’Africa ha de començar a prendre decisions per solucionar el drama que li cau a sobre. A més del trio protagonista, el repartiment de la sèrie compta amb la participació de l’humorista canari Ignatius Farray, Àlex Maruny, Carla Linares, Iñaki Mur, Paula Jornet, Aimar Vega, Eduard Buch o Laura Weissmahr. La música original de la sèrie ha estat composada per Paula Jornet (Pavvla), David Solans i Pau Calero.

‘Drama’ es podrà veure a TV3 amb una doble entrega setmanal després d’estrenar-se al canal Playz el passat febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA