Música

Peralada es connecta

El festival es reinventa i celebra una edició virtual del 22 al 31 de juliol

Si el Liceu fa uns dies va retre homenatge al regne vegetal oferint un concert a les privilegiades plantes que es van distribuir ordenadament a la platea, el Festival Castell Peralada tampoc s’ha oblidat de la natura i el seu poder simbòlic, en aquest cas plasmant la seva irrupció indomable amb un cartell obra de l’artista Pablo Genovés. Sí, Peralada 2020, perquè malgrat que el mes de maig passat es va anunciar la cancel·lació de la programació del festival que es preparava per a aquest estiu, l’organització va presentar ahir en una roda de premsa virtual el Festival Castell Peralada Livestream, una edició excepcional totalment gratuïta que permetrà als espectadors gaudir d’espectacles i activitats pedagògiques i culturals en línia. Els espectacles, que es faran tots en streaming a través de la pàgina web, tindran un públic presencial molt reduït, protagonitzat per col·lectius com el del personal sanitari, el cultural, el de la comunicació i el del sector turístic, que el festival vol homenatjar a través d’aquesta edició.

En total s’han programat sis espectacles d’estrena amb artistes segell Peralada, que actuaran a l’església i les muralles del Carme. El 22 de juliol, María Pagés serà l’encarregada d’inaugurar aquesta edició virtual amb un espectacle de nova creació titulat Entremos en el jardín. L’endemà, la soprano Sondra Radvanovsky i el cantant i compositor Rufus Wainwright oferiran un diàleg moderat per Jörn Weisbrodt al voltant de la Prima Donna. El festival posarà també sobre la taula un debat sobre com es preveu el mapa de la música, les arts escèniques i els festivals del futur, amb María Pagés, Carlos Álvarez i Josep Pons (24 de juliol). L’artista plàstic Santi Moix i l’Orquestra Simfònica del Liceu capitanejada per Josep Pons s’uniran el 25 de juliol per interpretar La setena de Beethoven i Música per als reials focs d’artifici de Händel. El 27 de juliol, el cantant i compositor Alfonso de Vilallonga estrenarà el seu nou treball, Hors de saison. David Alegret i el pianista Rubén Fernández Aguirre amb Canticel (28 de juliol), un recital de Carlos Álvarez (30 de juliol) i Chassol, que presentarà el seu musical Ludi (31 de juliol), són altres propostes previstes.

El web oferirà del 22 de juliol al 31 d’agost un aparador fotogràfic de Pablo Genovés on es podran descobrir algunes de les seves obres, marcades pels efectes de les forces de la naturalesa. Les més beneficiades de tota aquesta pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia