Llibres

El dia del llibre del 23 de juliol perd actius

La situació incerta provocada pels rebrots de coronavirus i els canvis de funcionament social a què pot obligar la població ja estan afectant la celebració del dia del llibre i la rosa previst per al 23 de juliol.

La setmana passada van obrir camí i es van despenjar de la celebració tres llibreries de Figueres, L’Auca, La Ploma i La Bookman, perquè van considerar que no era “viable, ni ètic, ni segur” muntar parades al carrer.

Ahir s’hi va afegir l’editorial Males Herbes, anunciant que no posarà cap parada al carrer el 23 de juliol per celebrar el dia del llibre i de la rosa. “Per nosaltres Sant Jordi és dia d’acollir amics i lectors, i de compartir-hi bons moments sense restriccions”, van assegurar.

I, també ahir, es va fer públic un manifest en què es comunica que el sector del llibre de la comarca del Segrià ha decidit cancel·lar la celebració del Sant Jordi d’estiu als carrers, tot i que estan treballant en una festa de “petit format” i, si la situació sanitària ho permet, aviat anunciaran una programació conjunta, amb activitats digitals i presencials.

Els signants del manifest són Abacus Cooperativa, Associació Bronca, Caselles Lleida, Edicions El Jonc, Editorial Fonoll, Editorial Milenio, Genet Blau, La Sabateria, Mosaics Llibres i Pagès Editors. “Us demanem que, si teníeu pensat adquirir un llibre aquest Sant Jordi d’estiu, si us plau, no deixeu de fer-ho”, afegeixen.

Tot i la decisió del sector del llibre al Segrià, a la resta del país es manté la celebració del 23 de juliol al carrer “si la situació sanitària ho permet”, remarquen fonts del Gremi de Llibreters a l’ACN. Admeten que és un moment difícil, però creuen que la festa se celebrarà, a excepció del Segrià, tal com estava prevista. Si no es pot dur a terme per l’empitjorament de la situació sanitària, s’estudiarien altres opcions com ara no vendre els llibres al carrer, només fer-ho als locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia