Patrimoni

Troben una sitja del segle I aC a Hostalric

S’hi emmagatzemava gra i evidencia el passat iberoromà a Mas Bossom

El mes de setembre del 2019 es van iniciar les intervencions arqueològiques a l’entorn de Mas Bossom, amb la voluntat de conèixer més a fons aquest sector proper al turó de la fortalesa d’Hostalric i d’estudiar el passat –poc conegut– iberoromà del municipi. Un cop analitzats els resultats de la prospecció, es va preveure per aquest any la realització d’una excavació arqueològica –a càrrec de l’arqueòleg Jordi Pou amb la col·laboració de Paco Garcia, Jaume Busquets, Joan Frigola i Marc Bouzas–, que finalment ha tingut lloc aquest mes de juliol i que ha consistit en la realització de tres sondejos, tots amb resultats desiguals.

Malgrat els supòsits, dos han donat escassos resultats, però un tercer ha posat al descobert una sitja d’emmagatzematge de gra d’època ibèrica. Tal troballa consisteix en un retall en la roca natural, de forma ovalada, de prop de dos metres d’alt i 1,80 metres d’ample, i que, gràcies a l’abundant material arqueològic que s’hi ha localitzat, ha permès datar-la a l’entorn de mitjan del segle I aC. És una descoberta que evidencia el passat iberoromà d’Hostalric i la importància que tenia el municipi i l’entorn als voltants del segle I i II aC, i que posa les bases de futures investigacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia