Cultura popular

La cornamusa tornarà a sonar a Olot a finals d’agost

El Cornamusam no es va fer al maig per la pandèmia

Els Berros de la Cort, estrelles d’una edició anti-Covid

La cultura tradicional necessita la gent a prop i, per això, els organitzadors del Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot, el Cornamusam, han adaptat els espais i les propostes més emblemàtiques per poder-les dur a terme tot i les limitacions de les mesures anti-Covid. De fet, un dels portaveus de l’associació organitzadora El Til·ler, Àlvar Borrell, ha afirmat que celebrar el Cornamusam s’ha convertit en un acte reivindicatiu de la cultura tradicional i de la cultura en general, que viu un moment molt delicat. Per això, han creat una imatge gràfica transgressora reivindicativa de la cultura i promocional del festival. Cal recordar que aquest festival se celebra al maig i es va ajornar per la pandèmia.

Ara, el Cornamusam tindrà lloc del 27 al 29 d’agost al Puig del Roser –potser alguns actes es faran a l’interior de la plaça de braus–, amb un sol punt d’entrada i, per tant, de control de la temperatura i de l’aforament. Així mateix, un cop a l’interior, els grups familiars hauran de mantenir les distàncies de seguretat i dur mascareta.

El Cornamusam mantindrà els actes més emblemàtics, com la tocada d’inici, que aquest any anirà a càrrec d’Elda Daunis, d’Els Berros de la Cort, la segona dona que, en 29 anys, protagonitza aquest acte icònic que enceta el festival. Borrell ha remarcat que han apostat per Daunis per reivindicar el paper de la dona en el món de la música tradicional. La presentació de Torb, el nou disc d’Els Berros de la Cort, serà el concert estel·lar de l’edició d’aquest any, que es completarà amb La Mitja Lluna i El Til·ler. La Cabreta farà les ballades i cercaviles en format reduït, acompanyada per la macrocobla de ministrers RSK!. Així mateix, es faran la jam session, la Cornamujam, i el concert vermut, que protagonitzaran Jordi Molina, Perepau Ximenis i Pol Valverde. El Cornamusam s’iniciarà amb la presentació de l’inventari de Ferran Riera La música folk als Països Catalans, del franquisme al Tradicionàrius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona