Llibres

Indilletres resisteix l’envit

Jair Domínguez inaugura demà la tercera fira del llibre de la Bisbal d’Empordà, que aplegarà menys expositors però mantenint les activitats literàries paral·leles

Havia de celebrar-se el primer cap de setmana de juny i van decidir ajornar-la fins a l’últim d’agost per allunyar-se tant com fos possible del pic de la pandèmia, tot i que, arribat el moment, els contagis rebroten i els mapes del temps pronostiquen un preludi de tardor amb tempestes generalitzades i caiguda en picat de la temperatura. No passa res. Un colós com la Fira del Llibre de Madrid, prevista per a primers d’octubre, s’ha acabat cancel·lant, i mentre no arriba la Setmana del Llibre en Català, que de moment es manté al Moll de la Fusta del 9 al 13 de setembre, la tercera fira Indilletres de la Bisbal d’Empordà fa el cor fort i traurà demà i diumenge els llibres al carrer. Hi haurà menys estands d’editorials que en les dues edicions anteriors (una vintena de tot Catalunya), i s’haurà de renunciar previsiblement al deliciós espai a l’aire lliure de la plaça del Castell per buscar aixopluc enmig del pòrtland del pavelló municipal, però la programació es referma, amb una trentena d’activitats que inclouen conferències, col·loquis, presentacions i lectures.

L’escriptor i presentador televisiu Jair Domínguez (demà, 11 h) és el convidat per inaugurar la fira d’aquest any, que prestarà una atenció especial al paper de les xarxes socials i la tecnologia en la propagació literària, amb una taula rodona de viquipedistes, youtubers i filòlegs (demà, 17.15 h); a la traducció literària, amb un debat entre Dolors Udina, Jordi Raventós i Valèria Gaillard (demà, 18.45 h), i a la llengua, amb el col·loqui Escriure el país, que reunirà Joan-Daniel Bezsonoff, Joan Benesiu i Miquel Martín (diumenge, 12 h), i la peça teatral d’Òscar Intente sobre Pompeu Fabra (diumenge, 17.15 h). Hi haurà nombroses presentacions, entre elles la del nou llibre de Xavier Cortadellas, Enaigats. Relats de gent i d’aigua, o El nus la flor, d’Enric Casasses, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

La trobada es clausurarà amb un concert tertúlia sobre el nou disc de Sanjosex, amb Carles Sanjosé, Marçal Lladó, Adrià Pujol i Carles Xuriguera (18.30 h). En el decurs de la fira també es donarà a conèixer el guanyador del II Premi Llucieta Canyà de crítica literària. En canvi, la beca Indilletres, destinada a promoció editorial a l’estranger, s’ha ajornat per la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona