Llibres

El Llucieta Canyà, per a Eva Vàzquez

Indilletres , la fira de llibres de la Bisbal d’Empordà, va lliurar ahir el segon premi de crítica literària Llucieta Canyà, dotat amb 500 euros, a la periodista Eva Vàzquez (Girona, 1968) per l’article ‘A l’ombra de Proust’ , publicat al diari El Punt Avui el 30 de desembre de 2019. El text, que es feia ressò de la nova traducció per Valèria Gaillard del cicle novel·lesc A la recerca del temps perdut, va ser valorat pel jurat per “la capacitat de transmetre la importància de la literatura també com a eina d’acompanyament i de creixement en la vida dels lectors”. D’aquesta manera, l’autora, llicenciada en història de l’art, relacionava “l’edifici immens del record” que desencadena la magdalena proustiana amb la memòria del pas de l’adolescència a la joventut que havia desvetllat l’experiència de la relectura, suspesa entre dos paisatges, «el pati florit de ca l’àvia i el camí de la via del tren que portava a l’institut». Aquesta és la segona vegada que es concedeix aquest premi (l’any passat el va guanyar Pere Antoni Pons) en homenatge a l’escriptora bisbalenca Llucieta Canyà (1901-1980), la figura de la qual va ser glossada per Maria Àngels Cabré.

La fira Indilletres, inaugurada per l’escriptor i presentador Jair Domínguez, aplega fins avui una vintena d’editorials al pavelló d’esports de la Bisbal, l’espai alternatiu on s’ha hagut d’aixoplugar pel mal temps. Tot i així, en la primera jornada més d’un miler de persones van acudir al recinte per tafanejar els llibres de fons i les novetats exposades a les parades i assistir a alguna de les activitats programades, com ara presentacions, debats i lectures. La fira està organitzada per l’Ajuntament amb el suport d’Òmnium Cultural del Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia