Cinema

Sitges premia David Lynch

El festival li atorgarà el Gran Premi Honorífic i anuncia noves projeccions

El cartell de la 53a edició es tanca amb ‘Wendy’, ‘Possessor’ i ‘Baby’

David Lynch, un dels cineastes més reputats i amb una de les filmografies més singulars, lligada tot sovint a l’univers dels somnis i a les realitats oníriques, rebrà aquest any el Gran Premi Honorífic del Festival de Sitges. Una mostra que està ultimant els detalls de la 53a edició, que tindrà lloc entre el 8 i el 18 d’octubre en un format híbrid entre presencial i virtual i que, ahir, va anunciar que farà entrega d’aquest guardó a distància, a més de confirmar els títols que tanquen el cartell de l’edició.

I els amants del gènere fantàstic i de terror ja han començat a prendre nota. La Secció Oficial Fantàstic a Competició oferirà una tria amb els títols més rellevants de la temporada. A les ja anunciades Península, Sputnik, Relic o La vampira de Barcelona, de Lluís Danés, s’han anunciat incorporacions tan destacades com el nou film de Brandon Cronenberg (guanyador el 2012 del festival amb Antiviral), Possessor, o Wendy, de Benh Zeitlin.

D’altra banda, una altra representació del cinema estatal que es podrà veure és Baby, una obra “molt personal” de Juanma Bajo Ulloa que va ser apadrinada per Sitges dins el projecte Fantastic 7. També un altre habitual de la mostra que no es perdrà la cita és Quentin Dupieux, que hi presentarà Mandíbules, protagonitzada en aquest cas per mosques gegants. L’humor absurd i gairebé surrealista també és la base de la francesa Teddy, dels bessons Ludovic i Zoran Boukherma. I encara hi haurà més comèdia, Save yourselves!, d’Alex Fischer i Eleanor Wilson, o Mosquito State, del polonès Filip Jan Rymsza.

Sitges 2020 oferirà altres estrenes mundials com Le dernier voyage de Paul W.R., de Romain Quiro; Archenemy, d’Adam Egypt Mortimer, i Superdeep, del rus Arseny Sukhin. Altres autors que projectaran els seus films son Jonathan Nossiter i Bruce LaBruce.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda