Arts escèniques

El Sismògraf replica

El festival estratègic de la dansa a Catalunya presenta una programació de tardor amb 23 espectacles fins al novembre “perquè no s’aturi el moviment”

El festival estratègic del sector de la dansa a Catalunya, el Sismògraf, ha presentat la programació completa, que s’estendrà fins al novembre, després d’haver-se ajornat a l’abril per culpa de la pandèmia. Sota el lema Res no es crea ni es destrueix. Tot e(n)s transforma, es faran un total de 23 espectacles d’una edició que arrencarà el dissabte 20 de setembre amb el Sismoday al Parc Nou.

Aquesta jornada es presenta com una redefinició de l’itinerari de dansa al Parc Nou que tindrà una sessió al matí i una a la tarda. Al matí (12 h), es podrà veure Expectations will not kill you, d’Osa + Mujika, i Campo Cerrado, de Daniel Doña Compañía de danza; Parrà, de Miquel Barcelona, Underneath, de Lali Ayguadé, i Echoes, de Moveo. A la tarda (16.30 h) hi haurà ¿A quién le importan las heridas cuando se está bailando?, d’Antes Collado, Rise, de Wonderground, i Young blood, d’Arnau Pérez. La prèvia del Sismoday serà amb l’estrena de Sempreviva de la Cia. Mar Gómez (19 de setembre, 18.30h, al Teatre Principal d’Olot), que havia d’inaugurar el festival el passat abril. També el dia 19 a la tarda Maria de Marias i Andrew Colquhou (Livemedia) faran una acció performàtica al volcà Aiguanegra.

El segon Sismoday tindrà lloc el 3 d’octubre amb els sites urbans programats en diferents indrets al centre de la ciutat. S’hi podrà veure Las horas del sacrificio, de Juan Carlos Lérida, a la plaça de braus, Ívides, d’Ívida Cynara, al claustre del Carme, The Beauty of it, d’Ángel Duran, al pati de l’Hospici, i Blue Monday, d’Agnés Sales i Héctor Plaza, al Parc Nou. A més, també hi haurà una xerrada performance de Maria de Marias i Andrew Colquhou sobre el seu projecte. Al vespre, al Teatre Principal es farà Pasionaria, de La Veronal (que ja s’havia programat en aquesta data com a Rèplica), i, tot seguit, es podrà veure Immortels-Le Nid, de la companyia AdHok, i la celebració al final del dia amb la Sismoparty a la Carbonera amb DJ Gorka.

Més moviment

Una altra jornada especial serà la que es viurà el 23 i 24 d’octubre sota el nom de Sismoweekend. Roser López Espinosa presentarà al Teatre Principal Trama, espectacle premiat amb el premi a la millor coreografia del 2019 en els darrers Premis de la Crítica. I dissabte a la biblioteca Marià Vayreda la dansa es trobarà amb la literatura amb Olor de menta, de LaSúbita, inspirat en Joan Brossa, i amb LO.LI.TA, de La Taimada, a partir del famós llibre de Nabokov. Això sense dir que hi haurà Rèpliques, que es poden consultar al web del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona