Arts escèniques

Música i microteatre

Aquesta tarda comença la primera vetllada del Festival Píndoles. Per primer cop, cada jornada es completarà amb un concert en directe. Enguany, que repeteix l’escenari del castell de Montjuïc, gràcies al suport de l’Institut del Cultura de Barcelona s’han ofert les entrades de franc, prèvia reserva. Es van exhaurir totes les disponibles en 48 hores. El Festival Píndoles premia les millors propostes microteatrals i elabora un petit circuït arreu de Catalunya, anomenat el GiraPíndoles.

El microteatre és una proposta de teatre breu (proper als 15 minuts) per a un públic reduït i en un espai insòlit (sovint es programa en lavabos dels equipaments, per exemple). A Montjuïc, enguany s’han decantat per espais exteriors que garanteixin les distàncies imposades per les autoritats sanitàries. I es que la Covid-19 ha obligat que hi hagi un recorregut per veure les peces (el microteatre es caracteritza per triar en quin moment es vol veure cada peça). De fet, ja va obligar a traslladar la programació del juny al setembre. Totes les nits s’acabaran en concerts que seran, respectivament, d’Axial Music, Guillem Roma i Meritxell Neddermann.

Són vint propostes de gèneres tan diversos com el thriller, la poesia, el drama, la comèdia, tragicomèdia i disciplines com la dansa, la poesia i la narració, d’autors com Ariadna Pastor, Anna Collell, Helena Codorniu, Clara Puig, Jaume Viñas, Catalina Florit, Marina Font, Ivan Andrade i Mar Solà. El 80% de la programació són estrenes, el 70% dels espectacles són d’autoria femenina i el 65% de direcció femenina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona