Arts escèniques

El teatre de Bescanó manté deu espectacles en la programació de la tardor

Recupera obres com ‘Monroe-Lamarr’, ‘Refugiats’, ‘Momo’ i ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’ de la programació suspesa per la Covid-19

El Teatre de Bescanó, un dels equipaments de referència de les comarques gironines en l’àmbit musical i de les arts escèniques, ha decidit reobrir i oferir una programació del darrer trimestre de l’any de deu espectacles. El centre bescanoní n’ha recuperat alguns dels que va haver de suspendre abans de l’estiu a causa de l’estat d’alarma decretat per la pandèmia i n’hi ha inclòs d’altres de nous.

El teatre viu l’any de celebració del seu desè Aniversari i l’esperit de la programació anunciada pel primer semestre de l’any, que basculava entre els eixos de l’equilibri i el compromís, continua intacte en aquest darrer trimestre. Ho demostra la reprogramació de produccions com Rebota, rebota y en tu cara explota (17 d’octubre) i Monroe-Lamarr (13 de novembre), que entren en el terreny del feminisme, la violència de gènere i la invisibilització de la dona. També, els conflictes bèl·lics i la banalització de la guerra és el terreny en el qual es mou Refugiats (12 de desembre), de la companyia amateur gironina Al Fons, que posa en peu aquest text de Sergi Pompermayer.

A aquests tres espectacles, s’hi afegeixen les peces Alguns dies d’ahir (10 d’octubre), Els Brugarol (31 d’octubre), Ramon (29 de novembre) i Les coses excepcionals (19 de desembre). Jordi Casanovas és l’autor del text d’Alguns dies d’ahir, en què Ferran Utzet dirigeix un repartiment format per Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francesc Cuéllar. Es tracta d’una peça que mostra les converses quotidianes d’una família amb el rerefons de les convulsions en la vida política del nostre país esdevingudes del setembre al desembre del 2017. Els Brugarol és l’únic espectacle de Temporada Alta que es farà enguany Bescanó. Es tracta d’una comèdia escrita per Ramon Madaula i interpretada per ell mateix, per Jaume Madaula i Estel Solé. Ramon és un monòleg escrit i dirigit per Mar Monegal i interpretat per Francesc Ferrer i Les coses excepcionals és un tour de force existencial de l’actor Pau Roca escrit per Duncan Macmillan.

Per al públic més jove, el teatre ha reprogramat Momo (22 de novembre), de la companyia de teatre Anna Roca, i On vas, Moby Dick? (4 d’octubre), del Centre de Titelles de Lleida, que obrirà la temporada. El toc musical d’aquest trimestre anirà a càrrec del grup d’homenatge Pink Floyd Live Experience, que presentarà l’espectacle The other side (8 de novembre), en el qual interpreta els clàssics de la llegendària banda britànica.

Les entrades ja són a la venda a través del lloc web del festival. Per assistir als espectacles el públic ha de mantenir les distàncies de seguretat, usar mascareta de manera obligatòria. El teatre obrirà una hora abans de començar l’espectacle per evitar aglomeracions. Es recomana la compra anticipada d’entrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda