Llibres

Liberisliber presentarà a Besalú un aparador de 65 editorials i autors en lluita

L’onzena edició, que tindrà lloc aquest cap de setmana, també ha programat activitats i taules rodones amb la presència d’editors i escriptors

Liberisliber és de les fires que s’han conjurat per celebrar-se i demostrar que la cultura és i pot ser segura en un any tan difícil com aquest. La seva onzena edició se celebrarà a Besalú aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, 3 i 4 d’octubre, amb la demostració que el sector continua en lluita (constant) amb la confirmació de prop d’una setantena d’estands d’editorials independents, en concret 65, el mateix nombre que l’any passat però amb moltes incorporacions noves.

La programació d’aquest any se centrarà en tres eixos que determinen –en gran part– l’essència del festival: la prescripció lectora, el coneixement i la valoració de la figura dels editors i la diversitat “en forma d’irreverència, si s’escau”, en paraules dels organitzadors. “L’edició independent sempre ha estat en lluita. Ara més. I ho fa de la millor manera que sap: publicant bons llibres com els que es veuran a la fira”, declara el seu director, Miquel-Àngel Codes.

Entre altres activitats programades, Liberisliber porta noms clau del sector editorial independent en propostes obertes al públic com són la taula rodona que tindrà lloc dissabte (12 h) titulada Recomanar llibres i encertar. Com fer-ho?, que inclourà la participació de Lluís Agustí, Isabel Sucunza, David Guzmán i Marc Santandreu, que en saben un niu de prescripció lectora des del punt de vista de les biblioteques, les llibreries, els mitjans de comunicació i les tecnologies de la informació. El mateix dissabte, en aquest cas a les 13.15 h, els que prendran el torn a l’escenari seran Àngel Madrià (director de Gavarres), Núria Iceta (editora de L’Avenç) i Toni Soler (director d’El Món d’Ahir), que tractaran de què suposa editar avui revistes en paper i en català.

No menys interessant pot ser escoltar Víctor Sunyol, Ester Andorrà, Pau Vadell, Pau Sif i Matilde Martínez, congregats per parlar de la seva experiència dirigint segells indispensables per entendre el bon moment que passa la poesia en català. En aquest cas ells hi seran diumenge, a les 17.45 h, per explicar però també, com els altres, per respondre a qualsevol pregunta del públic.

De la jornada de diumenge, entre altres actes, també destaca una xerrada (12 h) en què es parlarà de l’interès pel gènere de la ciència-ficció clàssica escrita per dones, coincidint amb la traducció al català de tres referents, com són Suzette Haden Elgin, Octavia E. Butler i Ursula K. Le Guin.

LA XIFRA

11
edicions s’hauran celebrat de la fira de l’edició independent del país amb més còmplices


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona