Cinema

Deu festivals de cine des del sofà

L’Alternativa, El Meu Primer Festival, Memorimage i altres mostres fan edicions virtuals per la pandèmia

L’Acocollona’t té previst fer-se al desembre, i festivals com el Most posposen aquesta edició

Novembre és el mes en què se celebren més festivals i mostres de cinema a Catalunya, i el tancament de les sales decretat pel govern la setmana passada a causa de l’evolució de la pandèmia els ha afectat de ple. Deu certàmens previstos per a aquest mes han cancel·lat les projeccions i actes presencials, i han apostat per fer una edició en línia, molts a la plataforma de continguts Filmin. Cinc festivals de cinema han optat per ajornar la seva edició del 2020 fins al desembre o més endavant.

Entre els que aposten per una edició 100% en línia hi ha L’Alternativa, 27è Festival de Cinema Independent de Barcelona (16-29 de novembre), la Mostra de Cinema Àrab (12-15 de novembre), El Meu Primer Festival (13 de novembre - 4 de desembre), l’Asian Film Festival Barcelona (fins al 8 de novembre), el Suncine - Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient (4-12 de novembre), el festival Memorimage de Reus (4-7 de novembre) i el Festival de Cine de Terror de Molins de Rei (fins al 22 de novembre). La Mostra Internacional de Films de Dones, que escampa al llarg de tot l’any els seus programes, negocien amb les distribuïdores oferir els programes Manifestos fílmics feministes i Els curts en femení del 30 de novembre al 13 de desembre a través de la plataforma Filmin. Encara no saben si la secció Documentalistes llatinoamericanes es passarà també a Filmin. Segons el web de Catalunya Film Festivals, també es faran en línia el Zoom Festival d’Igualada (24-29 de novembre) i el Dart - Festival Internacional de Cinema Documental sobre Art Contemporani (26 de novembre - 8 de desembre).

‘Alternativa’ digital

L’Alternativa és el més important dels festivals de cinema catalans que es fan al novembre, juntament amb l’In-Edit, que se celebra aquests dies en línia i es tanca diumenge. L’Alternativa anunciava ahir en una nota de premsa que “donada la situació sanitària actual, amb els cinemes tancats temporalment a Catalunya i sense data d’obertura prevista, el grau d’incertesa fa impossible continuar amb l’organització d’un festival presencial”. És per això que considera que “és més responsable i té més sentit centrar tot l’esforç en el bon funcionament i en la difusió de les activitats i els films en línia”. Així, entre el 16 i el 29 de novembre oferirà, majoritàriament a Filmin, les tres seccions oficials, les pel·lícules d’inauguració i clausura i altres títols de seccions paral·leles. El Meu Primer Festival, adreçat a nens de 2 a 12 anys, ofereix un total de 90 films de 25 països a través de Filmin, del 13 de novembre al 10 de desembre.

Tal com explicava abans-d’ahir aquest diari, el 32è Festival de Cinema de Girona ha cancel·lat les projeccions previstes als cinemes Albèniz i a la Fundació Valvi, però manté el concurs i lliurarà els premis dissabte vinent. També té previst organitzar al desembre un acte als cinemes Albèniz en què es projectarien els films guanyadors. La Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona Acocollona’t, que l’any passat es va celebrar a l’octubre, té previst fer una edició presencial del 4 al 8 desembre i, en cas que no s’hagin reobert els cinemes, optarà per fer una edició en línia.

Certàmens posposats

Altres certàmens també han apostat per posposar aquesta edició. Aquest és el cas del Most - Festival internacional de Cinema del Vi i el Cava, que es farà al juny de 2021 al Penedès i el Priorat. La 38a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló (13-22 de novembre) s’ajorna fins a principis de l’any que ve. També s’han ajornat el Curtàneu - Mostra Internacional de Curtmetratges a les Valls d’Àneu, i el Som Cinema de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona