Art

Mor l’artista gironí Domènec Fita a 93 anys

Carles Puigdemont, Joaquim Nadal i l’alcaldessa de Girona han lamentat la pèrdua

L’artista gironí Domènec Fita ha mort aquest dijous a 93 anys. Nascut l’any 1927, Fita es va convertir en una de les figures més rellevant de l’escena artística de Girona però també d’altres punts del país.

Escultor, pintor, dibuixant i ceramista, les seves obres de gran format són visibles en indrets tan destacats com la Sagrada Família, les catedrals de Girona i Vic o el monestir de Montserrat. Fita també era membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i se li va atorgar la Medalla d’Or de la Diputació de Girona (1991) i la Creu de Sant Jordi (2006).

Amb l’objectiu de difondre la seva tasca, l’any 2000 es va constituir la Fundació Fita, amb unes 10.000 obres de l’artista fitxades i registrades.

Des de la Fundació que duu el seu nom han comunicat la seva defunció i han expressat el seu més sentit condol a la família i amics. També ho ha fet l’expresident, Carles Puigdemont, que li ha agraït el “talent i mestratge”: “Que la teva inspiració ens continuï il·luminant”, ha dit en una piulada.

Precisament, Fita va dedicar l’any 2018 un quadre a Puigdemont per agrair-li “la defensa de la democràcia” després que la justícia alemanya el deixés en llibertat.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també ha lamentat la mort de “l’artista de referència de la Girona del s. XX. “Ens ha llegat una obra monumental. La seva petjada artística és present en molts racons de la ciutat i el país, i la seva petjada humana serà sempre present en els nostres cors”, ha afegit. Ho han fet també altres personalitats com l’exalcalde de Girona Joaquim Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia