Arts escèniques

‘Jerusalem’ aspira a regnar als Butaca

Fins al 9 de desembre hi ha temps per decidir els guanyadors de la 26a edició dels premis Butaca. La gala s’havia de realitzar l’estiu passat, però s’ha anat ajornant arran de la Covid-19. Jerusalem (estrenat al Grec del 2019) encapçala el rànquing d’espectacles amb més nominacions, seguit d’Europa Bull (7), La Rambla de les floristes (7), La tienda de los horrores (7) i La infanticida (6). Al final, s’ha decidit fer la gala el 15 de desembre en streaming. Els dos presentadors seran físicament al Teatre de Premià, sense públic i es podrà seguir en directe a partir de les 10 del vespre.

Jerusalem, que després de passar pel Grec va fer temporada al Romea i després temporada a Madrid i gira, té nominació a direcció, actor, actor de repartiment, escenografia, vestuari i caracterització. No aspira a millor muntatge teatral, premi al qual sí que aspira una peça molt menys coneguda com és Europa Bull(premi Quim Masó 2019), que va estar dues setmanes a la Petita del TNC. Competirà per exemple amb La Rambla de les floristes (Sala Gran del TNC) en la categoria més cobejada.

Per a equipaments teatrals, contrasten les 22 nominacions que sumen els títols vistos als teatres de Focus (Jerusalem, Les feres de Shakespeare, Aquella nit, Nenes i nens, Un dia qualsevol, Una història real); Nostromo Live (La tienda de los horrores) i el Mago Pop (Nada es imposible) davant de les 20 nominacions del TNC (Europa Bull, La Rambla... , Justícia i L’amic retrobat) o la mitja dotzena del Teatre Lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia